Την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο Massa

Την απόφασή του να διακόψει την καριέρα του στο τέλος του 2016, ανακοίνωσε ο Βραζιλιάνος οδηγός της Williams λίγο πριν την έναρξη του ιταλικού GP στη Monza.

Με δάκρυα στα μάτια, ο Βραζιλιάνος οδηγός της Williams ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει την F1 στο τέλος της σεζόν 2016, μετά από 15 χρόνια σημαντικών επιτυχιών αλλά και απογοητεύσεων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο motorsport.com, η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του δεν ήταν ο τραυματισμός του το 2009, αλλά η υπόθεση του crashgate στο GP της Σιγκαπούρης, που θεωρεί ότι του κόστισε τη δραματική απώλεια του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή, στον τελευταίο αγώνα εκείνης της χρονιάς, με μόλις 1 βαθμό από τον Lewis Hamilton. To crashgate αφορούσε την ομάδα της Renault, ωστόσο το ατύχημα του Piquet Jr που έφερε στον αγώνα το αυτοκίνητο ασφαλείας και τη Ferrari του Massa στα pit, οδήγησε στην εγκατάλειψή του τη στιγμή που προηγείτο.

Massa 4

Συνολικά ο συμπαθής και χαμηλών τόνων οδηγός έχει κερδίσει 11 αγώνες στην καριέρα του, ενώ ως η κορυφαία του στιγμή θεωρείται η σεζόν το 2008 με την ομάδα της Ferrari, όπου  έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου αλλά ατυχίες, που αναφέρθηκαν ήδη, τον περιόρισαν στη 2η θέση.

Η αποχώρηση του 35χρονού Massa δεν έχει μόνο προσωπικά αίτια. Η Williams δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις της απέναντί του, όντας η μόνη από τις μεγάλες ομάδες που δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένους οδηγούς για το 2017.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Massa η επιλογή της ανακοίνωσης αποχώρησης στο ιταλικό GP μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς επέλεξε τον ίδιο αγώνα στον οποίο ο Shumi είχε κάνει τη δική του δήλωση αποχώρησης. Στην ουσία, η κίνηση του Massa αποτελεί έναν φόρο τιμής στον άτυχο Γερμανό πολυπρωταθλητή, καθώς η απόφασή του τότε να αποχωρήσει έδωσε τη δυνατότητα στο Βραζιλιάνο να συνεχίσει με την Ferrari και να διεκδικήσει, το 2018, το πρωτάθλημα, στην πιο πετυχημένη χρονιά της καριέρας του.

Ο Βραζιλιάνος δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον του εκτός F1, πέραν από το γεγονός ότι δεν είναι απίθανο να τον δούμε σε άλλες μορφές αγώνων. “Οι δυνατότητες είναι πολλές” όπως δήλωσε ο ίδιος και “πλέον θα έχω το χρόνο να εξετάσω πολλές”. 

Massa 3

Παρότι ο Massa έχει χαρακτηριστεί “πολύ καλός αλλά όχι κορυφαίος” οδηγός στην F1, κυρίως λόγω της μη κατάκτησης κάποιου τίτλου, αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν υπήρξε “διάττων αστέρας”. Ως νέος είχε κερδίσει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τόσο της Formula Renault όσο και της Formula 3000 και ήταν αυτές οι επιδόσεις που του έδωσαν το εισιτήριο για την F1 με την ομάδα της Sauber.

Μέσω twitter, η Scuderia ευχήθηκε στον επί 8 σεζόν οδηγό της ότι καλύτερο, ενώ η ανακοίνωση της Williams κάνει λόγο για έναν “πραγματικό gentleman που μας τίμησε με τη συμμετοχή του στην ομάδα μας”.

Massa 5

Σχόλια

Σχόλια