Η τύχη γυρνά την πλάτη στον Vettel

Η τύχη φαίνεται πως γυρνάει την πλάτη στον Sebastian Vettel ο οποίος στο Ισπανικό Grand Prix έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αρχικά με τα ηλεκτρικά της RB10 χάνοντας ολόκληρη την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια με το κιβώτιο ταχυτήτων χάνοντας το Q3. Ο Γερμανός αύριο θα εκκινήσει από την 15η θέση καθώς χρειάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων και δέχθηκε ποινή 5 βαθμών.

Έφυγα από τα pit για το Q3 επιλέγοντας την 1η σχέση και στη συνέχεια όταν προσπάθησα να βάλω την 2η σχέση υπήρξε πρόβλημα. Αποφάσισα να συνεχίσω χωρίς την 2η σχέση αλλά στην 1η στροφή κόλλησα με την 5η σχέση και δεν μπορούσα να αλλάξω. Έπρεπε να σταματήσω.

Ο Vettel πιστεύει ότι αν δεν είχε το πρόβλημα θα μπορούσε να σημειώσει τον τρίτο χρόνο και να νικήσει τον Daniel Ricciardo. Οι χρόνοι σε Q1 και Q2 δείχνουν ότι θα είχαν σκληρή μάχη. Ο Αυστραλός είναι για μια ακόμα φορά ο καλύτερος μετά τις Mercedes αλλά 1 δευτερόλεπτο πίσω.

Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Ακόμα και με διαφορετικής στρατηγική είναι πολύ δύσκολο να καλύψω το χάσμα. Θα παλέψουμε αύριο για το βάθρο και θα προσπαθήσω να κρατήσω τους υπόλοιπους πίσω μου. Ο ρυθμός μας χθες ήταν καλός, όχι τόσο καλός όσο των Mercedes αλλά μπορούμε να πάμε πιο μακριά με τα ελαστικά μας.

Σχόλια

Σχόλια