Κρύο ντους για Hamilton στο Spa

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes και πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ξεκινά το Βελγικό Grand Prix με σημαντικό μειονέκτημα, καθώς δέχθηκε ποινή 15 θέσεων στην εκκίνηση.

Ξεκίνησε και επίσημα το Grand Prix του Βελγίου στην εμβληματική πίστα του Spa με την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών (FP1), όπου οι συνήθεις ύποπτοι Rosberg και Hamilton με τις Mercedes κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις.

Rosberg Halo

Η είδηση ωστόσο του αγώνα έρχεται από την ποινή που θα δεχτεί ο Hamilton, λόγω αλλαγής κινητήρα και η οποία δεν θα του επιτρέψει να ξεκινήσει, στην καλύτερη περίπτωση, παρά στην 15η θέση. Αυτό το γεγονός μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητές του να διακριθεί και να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας, δίνοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα και μαι βαθιά ανάσα στον Rosberg.

Hulkenberg

Παράλληλα, Ferrari και Red Bull παραμονεύουν, αν και στην πρώτη περίοδο δοκιμών ο Sergio Perez ήταν αυτός που μπήκε σφήνα ανάμεσα στις Ferrari των Raikkonen και Vettel, πραγματοποιώντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

Ταυτόχρονα παρών για μια θέση στο βάθρο δηλώνει και ο Verstappen, που ο αγώνας του Βελγίου είναι σχεδόν “εθνικός” για τον ίδια και τους συμπατριώτες του Ολλανδούς. Καθώς βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Βέλγιο, σύμφωνα με πληροφορίες απορρόφησαν 20.000 εισιτήρια για να δουν το ίνδαλμά τους, όπως άλλωστε έκαναν και παλιότερα, όταν αγωνιζόταν ο πατέρας του Max.

Max

Από τα ιδιαίτερα στοιχεία του FP1 αξίζει να σημειώσουμε την δοκιμή του συστήματος προστασίας κεφαλής Halo στην πιο εξελιγμένη του μορφή από τους Hamilton με την Mercedes, Hulkenberg με την Force India, Sainz με την Torro Roso και Ricciardo με την Red Bull.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών ο καιρός ήταν εξαιρετικός, με θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς και της ασφάλτου στους 33, γεγονός που βοήθησε στις ελάχιστες εξόδους και στην ομαλή εξέλιξη της περιόδου.

Sainz

Άτυχος ο Alonso αντιμετώπισε προβλήματα από τους πρώτους κιόλας γύρους μην καταφέρνοντας να γράψει χρόνο, ενώ αποκάλυψη ήταν ο νεαρός Ocon με την Manor, που στην παρθενική του εμφάνιση κατάφερε να προηγείται κατά 1 περίπου δευτερόλεπτο από τον συνάδελφό του στην ομάδα και πολύ πιο έμπειρο οδηγό, Pascal Wehrlein.

Σχόλια

Σχόλια