Αλογάκια ψάχνει η Ferrari για την Αυστρία

Μια νέα βελτίωση στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας της κινητήριας μονάδας της πραγματοποίησε η Ferrari, κυνηγώντας τη νίκη στην Αυστρία.

Ακόμα ένα token στην αναζήτηση περισσότερων ίππων ξόδεψε η Ferrari, με στόχο τη νίκη στην Αυστρία.

Το Red Bull Ring είναι μια πολύ απαιτητική πίστα, όχι εύκολη στις προσπεράσεις και με απαιτήσεις για ωμή ισχύ από τα μονοθέσια. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ferrari αναβάθμισε τη μονάδα MGU-K ώστε να έχει μεγαλύτερα ποσοστά ανάκτησης ενέργειας στον αγώνα.

Ταυτόχρονα η Shell, ο επίσημος προμηθευτής καυσίμων της ιταλικής εταιρείας, πραγματοποιεί αντίστοιχες βελτιώσεις στο καύσιμο του V6 κινητήρα ώστε να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της απόδοσής του με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη παροχή ισχύος.

Ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας Maurizio Arrivabene μίλησε για “εκπλήξεις” στον αγώνα της Αυστρίας και σίγουρα αυτός ξέρει περισσότερα, τα οποία ελπίζουμε να γίνουν και πράξη.

Ταυτόχρονα όμως, όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι κενό γράμμα για τον κυρίως διεκδικητή εκ μέρους της ιταλικής ομάδας, το Γερμανό πιλότο Sebastian Vettel. Η ομάδα διαπίστωσε ρινίσματα σιδήρου στο λιπαντικό του κιβωτίου ταχυτήτων του μονοθέσιου, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανή η αλλαγή του.

Sebastian-Vettel

Αν αυτό συμβεί, τότε ο Vettel αντιμετωπίζει ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα, που σημαίνει ότι ακόμα και αν έχει την pole, θα βρεθεί στην καλύτερη περίπτωση στην τρίτη σειρά εκκίνησης. Αυτό, ειδικά στο Red Bull Ring όπου οι προσπεράσεις δεν είναι εύκολες, είναι ένα στοιχείο που ίσως κρίνει τον αγώνα κατά της Ferrari προτού αυτός ξεκινήσει.

Σχόλια

Σχόλια