Νέο Piaggio Medley

  Το Medley αποτελεί ένα μείγμα πρακτικότητας, τεχνολογικής καινοτομίας και αισθητικής, αντιπροσωπεύοντας απόλυτα την ιταλική φινέτσα

  Δελτίο Τύπου

  ΤΟ PIAGGIO MEDLEY ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΙΩΝ ΣΚΟΥΤΕΡ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

  ΤΟ PIAGGIO MEDLEY ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΔΡΟΨΥΚΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ iGET ΣΤΑ 125 ΚΑΙ 150 CC, ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ 4 ΒΑΛΒΙΔΩΝ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ.

  ΣΥΣΤΗΜΑ START & STOP, ABS, ΦΩΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED, ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ: ΤΟ PIAGGIO MEDLEY ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

  Η ευελιξία του οχήματος στις αστικές μετακινήσεις, ο δυναμικός χαρακτήρας που προσδίδουν οι μεγάλοι τροχοί σε συνδυασμό με την άνεση και την ικανότητα μεταφοράς φορτίου της μεγάλης κατηγορίας των GT σκούτερ αποτελούν χαρακτηριστικά του Medley, του νέου σκούτερ της Piaggio που συνδυάζει τις υπερσύγχρονες αξίες του ορθολογισμού, της τεχνολογίας και του στυλ. Το Medley αποτελεί ένα μείγμα πρακτικότητας, τεχνολογικής καινοτομίας και αισθητικής, αντιπροσωπεύοντας απόλυτα την ιταλική φινέτσα, ενώ παράλληλα κατανοεί πλήρως τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες ενός κοινού που αναζητεί λύσεις σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση που ξεπερνούν τις συνήθεις δυνατότητες ενός σκούτερ. Με το Medley τίποτα δεν θυσιάζεται.

  Το Piaggio Medley συνδυάζει με επιδέξιο τρόπο, αφενός, τα πλεονεκτήματα ενός αμαξώματος με κύριο χαρακτηριστικό τους μεγάλους τροχούς, που εξασφαλίζουν εξαιρετική οδηγησιμότητα και σταθερότητα στον δρόμο συγκριτικά με τους μικρότερους σε μέγεθος τροχούς και, αφετέρου, τον ορθολογισμό ενός κλασικού σκούτερ, την προστασία, την ικανότητα μεταφοράς φορτίου, καθώς και την άνεση που προσφέρει η μεγάλη σέλα όταν υπάρχουν δύο αναβάτες.

  Τα σκούτερ με μεγάλους τροχούς σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, είτε ως ελαφρά και ευέλικτα οχήματα με χαρακτηριστικό τους γνώρισμα την ευκολία στην οδήγηση και το μειωμένο λειτουργικό κόστος είτε, και αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό, ως οχήματα που προσφέρουν ποιοτικά προτερήματα όπως στιβαρότητα και επιδόσεις. Η Piaggio, ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες κατασκευής σκούτερ, διαθέτει μια μοναδική κληρονομιά, καθώς υπήρξε η δημιουργός νέων μορφών ελαφριάς μετακίνησης. Ο όμιλος κυριαρχεί στην κατηγορία οχημάτων με μεγάλους τροχούς παρουσιάζοντας εύχρηστα και ελαφριά σκούτερ, όπως το Liberty, καθώς και σκούτερ που προσφέρουν εκπληκτικές επιδόσεις και αποκλειστικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως η σειρά Beverly.

  Το Medley πετυχαίνει να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία σκούτερ Piaggio με μεγάλους τροχούς, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός ευέλικτου και ελαφρού σκούτερ με εκείνα ενός μεγαλύτερου και υψηλότερων επιδόσεων σκούτερ με μεγάλους τροχούς.

  Το Piaggio Medley προσφέρει ένα πακέτο βασικού εξοπλισμού που κανονικά αντιστοιχεί στην ανώτερη κατηγορία, και περιλαμβάνει το σύστημα φρένων ABS με διπίστονες δαγκάνες, όπως και το σύστημα «Start & Stop», χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει στον περιορισμό των εκπομπών και της κατανάλωσης καυσίμου μέσω της αυτόματης εκκίνησης και διακοπής της λειτουργίας του κινητήρα κατά τις βραχύχρονες στάσεις.

  Οι δύο τετράχρονοι κινητήρες –στα 125 και 150 cc– είναι αμφότεροι υδρόψυκτοι, με σύστημα χρονισμού 4 βαλβίδων και ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Πρόκειται για κινητήρες που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την Piaggio, η οποία διαθέτει ένα από τα πλέον προηγμένα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στον κόσμο.

  Πλαίσιο και αμάξωμα: στιβαρό, εύκολο στην οδήγηση και ελαφρύ

  Η φέρουσα δομή του Piaggio Medley βασίζεται σε ένα νέο είδος πλαισίου με χαμηλή βάση στήριξης (low cradle) από ατσάλινους σωλήνες, οι οποίοι είναι ενισχυμένοι με πρεσαριστό χάλυβα προκειμένου το όχημα να γίνει στιβαρότερο.

  Ο μπροστινός άξονας του οχήματος διαθέτει πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 33 χιλιοστών, ενώ η πίσω ανάρτηση είναι εξοπλισμένη με διπλό αμορτισέρ διπλής ενέργειας και ελικοειδή ελατήρια με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου σε 5 θέσεις. Χάρη στον συγκεκριμένο σχεδιασμό, τις μεγάλες 6μπρατσες ακτινωτές ζάντες (16 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω) από κράμα αλουμινίου οι οποίες ξεχωρίζουν για το κομψό τους σχέδιο, καθώς και τα ελαστικά (100/80 μπροστά και 110/80 πίσω), το Piaggio Medley εξασφαλίζει άνεση στην οδήγηση, σταθερότητα στον δρόμο και ευστάθεια εφάμιλλη των σκούτερ ανώτερης κατηγορίας. Παράλληλα, το περιορισμένο βάρος των 138 kg, ως συνολικό βάρος του οχήματος με γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμων και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υγρά (kerb weight), επιτρέπει στον αναβάτη να διατηρήσει όλη την ευελιξία και την ικανότητα πραγματοποίησης ελιγμών, χαρακτηριστικά που αποτελούν τα ισχυρά σημεία των ελαφριών σκούτερ.

  Το ισχυρό σύστημα πέδησης ABS, ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, αναλαμβάνει την ενεργητική ασφάλεια του οχήματος. Πρόκειται για δύο δισκόφρενα διαμέτρου 260 και 240 mm με πλευστές δαγκάνες δύο εμβόλων. Κάθε τροχός διαθέτει αισθητήρες που διαβάζουν απευθείας την ταχύτητα των τροχών, κατανέμοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη δύναμη στα φρένα, αποφεύγοντας τα μπλοκαρίσματα. Οι αισθητήρες επικοινωνούν με τη 2κάναλη υδραυλική μονάδα ελέγχου η οποία ενεργοποιεί το σύστημα ABS, σε περίπτωση που οι δύο τροχοί του οχήματος επιβραδύνουν απότομα, αποφεύγοντας έτσι τα μπλοκαρίσματα και εξασφαλίζοντας σταθερότητα και αποδοτική πέδηση σε οδοστρώματα με χαμηλό συντελεστή τριβής.

  Πρακτικό, δυναμικό, ελαφρύ και φινετσάτο

  Στον τομέα των δίτροχων, όπως συμβαίνει και στον τομέα των αυτοκινήτων, ο συνδυασμός διαφορετικών αρχιτεκτονικών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου τύπου οχήματος για ελαφριά μετακίνηση.

  Εμπνευσμένο από τις έντονες, μοντέρνες και κομψές γραμμές του μεγαλύτερου αδελφού του, Beverly, το νέο Piaggio Medley παρουσιάζει χαρακτηριστικά, όπως είναι το ελαφρύ βάρος και ο δυναμισμός, τα οποία είναι ιδανικά για τη χρήση του οχήματος στην πόλη.

  Ο 16 ιντσών μπροστινός τροχός παρέχει στο όχημα σταθερότητα, ασφάλεια και άνεση ευθυγραμμίζοντας κάθετα ολόκληρο το μπροστινό τμήμα. Διαθέτει ζάντες αλουμινίου με κομψή σχεδίαση 6 ακτίνων. Στο εσωτερικό της μπροστινής ποδιάς υπάρχει ένα ευρύχωρο ντουλαπάκι με εύκολη πρόσβαση από τη θέση του οδηγού και στυλ που «δένει» αρμονικά με το εσωτερικό του τιμονιού και τη σέλα, θυμίζοντας ταμπλό αυτοκινήτου.  Η μπροστινή όψη του οχήματος διαφέρει από την κλασική όψη των σκούτερ με μεγάλους τροχούς. Οι επιφάνειες έχουν διευρυνθεί προς όφελος της αεροδυναμικής προστασίας και κατ’ επέκταση της οδηγικής άνεσης. Ωστόσο, το Medley διατηρεί τον ξεκάθαρο χαρακτήρα του ελαφρού οχήματος, ο οποίος σε συνδυασμό με το πιο κλασικό ύφος της Piaggio έχει επαναπροσδιοριστεί με σύγχρονο τρόπο, ενώ παράλληλα προσδίδει στο σκούτερ μια μοναδική και ιδιαίτερη προσωπικότητα.

  Τα μεταλλικό κάθετο στοιχείο (η «γραβάτα») διακρίνεται στο κέντρο της μπροστινής ποδιάς, τονίζοντας την αίσθηση συγγένειας με υπόλοιπα μοντέλα της Piaggio. Επιπλέον, τα καινοτόμα φώτα πορείας ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών φώτων LED με ανοιχτό λευκό χρώμα (light guides), καθώς και το σύστημα προβολέων αποτελούν κυριολεκτικά το σήμα κατατεθέν του οχήματος.

  Το τιμόνι, το οποίο έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που να εξασφαλίζει την προστασία του οδηγού, φιλοξενεί έναν καλοσχεδιασμένο πίνακα οργάνων με φινιρίσματα χρωμίου. Η ψηφιακή οθόνη θέτει στη διάθεση του οδηγού όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ παράλληλα η πλήρης διάταξη των προειδοποιητικών λυχνιών προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των λειτουργιών: από το σύστημα «Start & Stop» μέχρι τον κλασικό έλεγχο ψεκασμού καυσίμου, την πίεση λαδιού, το σύστημα ABS και το σύστημα ακινητοποίησης (Immobilizer).

  Η σέλα, που είναι μεγάλη και ευρύχωρη ακόμη και για τον συνεπιβάτη, ανοίγει ηλεκτρικά από κουμπί στο τιμόνι. Ωστόσο, μέσα στο ντουλαπάκι στο εσωτερικό της μπροστινής ποδιάς, υπάρχει και ο παραδοσιακός μηχανικός τρόπος με το μάνταλο για το άνοιγμα της σέλας. Κατά μήκος όλου του αμαξώματος του Medley, οι εναλλασσόμενες καμπυλωτές και κυρτές επιφάνειες, οι οποίες κατευθύνονται από έντονες και αψιδωτές γραμμές, προσδίδουν στο όχημα δυναμική εμφάνιση αλλά συμπαγείς διαστάσεις. Το πίσω φανάρι με τα φώτα πορείας ημέρας, χάρη στους οδηγούς φώτων LED κόκκινου χρώματος, ολοκληρώνει με πρωτότυπο τρόπο τη σχεδίαση του Medley. Σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης, οι κλασικοί οδηγοί φώτων της Piaggio, όπως και τα μπροστινά φώτα πορείας ημέρας, χαρίζουν ένα μοναδικό και ξεχωριστό στυλ στο όχημα.  Το ιδιαίτερα κομψό πίσω μέρος, διατηρεί τις συμπαγείς διαστάσεις του οχήματος παρά τον απίστευτα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο των 36,2 λίτρων κάτω από τη σέλα, ικανός να φιλοξενήσει δύο full face κράνη, θεαματική επίδοση για σκούτερ με μεγάλους τροχούς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο εξαιρετικά διαμορφωμένο σχήμα της ουράς του οχήματος, καθώς και στη νέα θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του υποπόδιου. Πρόκειται για μια επιλογή που συνέβαλε στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς φορτίου στον χώρο αποθήκευσης για τα κράνη προσφέροντας πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως τη δυνατότητα ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση και καλύτερη οδηγησιμότητα στον δρόμο λόγω της βελτιωμένης κατανομής του βάρους, το οποίο έχει μεταφερθεί πλέον πιο κεντρικά.

  Κινητήρες: η νέα γενιά κινητήρων iGet της Piaggio

  Η μηχανοκίνητη τεχνολογία του Ομίλου Piaggio είχε πάντα ως στόχο τη δημιουργία διαρκώς πιο προηγμένων συστημάτων ισχύος σε ό,τι αφορά τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών (συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων θορύβου), όπως και την αύξηση των διαστημάτων που μεσολαβούν μεταξύ των σέρβις. Διαθέτοντας το σημαντικότερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για τους κινητήρες και τα σκούτερ του Ομίλου στην Ευρώπη, αλλά και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, η Piaggio έχει αναπτύξει εσωτερικά μοναδικές τεχνολογίες και δυνατότητες που συμβάλλουν στην κατασκευή κινητήρων που πληρούν τα πιο αυστηρά πρότυπα διεθνώς.

  Στο Piaggio Medley, για πρώτη φορά εμφανίζεται μια νέα γενιά κινητήρων, οι αποκαλούμενοι iGet, οι οποίοι διατίθενται στις εκδόσεις των 125 και 150 cc με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, σύστημα χρονισμού τεσσάρων βαλβίδων και υδρόψυξη. Πρόκειται για κορυφαίους κινητήρες των αντίστοιχων κατηγοριών τους σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και τον σεβασμό προς το περιβάλλον οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι βάσει του ευρωπαϊκού προτύπου Euro 4.

  Οι νέοι κινητήρες Piaggio iGet είναι αποτέλεσμα μιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θέτει ως πρωταρχικό στόχο νέα και περισσότερο προηγμένα επίπεδα ποιότητας και αξιοπιστίας. Κάθε πτυχή αυτού του σχεδιασμού στοχεύει στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας κάθε μεμονωμένου εξαρτήματος με σκοπό τη μεγιστοποίηση των επιδόσεων. Περισσότερο από ένα εκατομμύρια χιλιόμετρα έχουν καταγραφεί μόνο στην αρχική φάση των δοκιμών, στην επίμονη προσπάθεια της Piaggio να επιτύχει αξιόπιστα αποτελέσματα. Το παραμικρό εξάρτημα του νέου κινητήρα, από την εξάτμιση έως τον εσωτερικό σχεδιασμό του καλύμματος της τελικής μετάδοσης και μέχρι το νέο φίλτρο αέρα, έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πιο άνετη και ομαλή οδήγηση με λιγότερους θορύβους και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

  Μεγάλο μέρος της τεχνικής σχεδίασης της Piaggio είχε ως μοναδικό επίκεντρο τη μείωση των τριβών μέσω της τοποθέτησης ρουλεμάν σε κάθε περιστρεφόμενο μέρος, στο σύστημα χρονισμού και στη γεωμετρία του γραναζιού στροφάλου, ενώ παράλληλα ο άξονας του κυλίνδρου μετατοπίστηκε με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω τριβής στο έμβολο. Οι μηχανικοί θόρυβοι των νέων κινητήρων iGet είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλοί χάρη στη μείωση του τζόγου και τη βελτιστοποίηση των υλικών και των σχημάτων.

  Στο Medley υπάρχουν πολλά εξαρτήματα του κινητήρα που είναι εντελώς καινούργια:

  – η θερμοδυναμική (κεφαλή, κύλινδρος, έμβολο, κοκοράκια με ράουλα), καθώς και όλα τα κινούμενα εξαρτήματα τα οποία έχουν βελτιστοποιηθεί για τη μείωση του βάρους και της τριβής

  – ο στροφαλοφόρος άξονας για τη δραστική μείωση των κραδασμών·

  – η μίζα: δεν υπάρχει πλέον το κλασικό μοτέρ μίζας, αλλά ένας ηλεκτροκινητήρας χωρίς ψύκτρες τοποθετημένος απευθείας στον στροφαλοφόρο άξονα. Το αποτέλεσμα είναι η παντελής απουσία τριβών για μια αθόρυβη, ανθεκτική και αξιόπιστη εκκίνηση του κινητήρα.

  – το σύστημα ψύξης με το ψυγείο ενσωματωμένο στον κινητήρα: το χαρακτηριστικό αυτό μείωσε το συνολικό βάρος του οχήματος και τον χρόνο προθέρμανσης του κινητήρα (διαχείριση της θερμοκρασίας του κινητήρα), με ξεκάθαρα οφέλη στην κατανάλωση και τις εκπομπές.

  – το κάλυμμα της τελικής μετάδοσης για την περαιτέρω μείωση του θορύβου·

  -η τελευταία γενιά διπλών οδοντωτών ιμάντων για την ελαχιστοποίηση των παθητικών απωλειών, και πάλι προς όφελος της κατανάλωσης και των εκπομπών·

  – οι ρυθμίσεις των σχέσεων της τελικής μετάδοσης που βελτιώνουν την οδήγηση, τις επιδόσεις και την κατανάλωση·

  – το φίλτρο αέρα το οποίο βελτιώνει τη διαδικασία του φιλτραρίσματος μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον θόρυβο της εισαγωγής αέρα και

  – η νέα ενσωματωμένη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα με το σύστημα διαχείρισης του συστήματος Start & Stop (γεννήτρια, inverter S&S, RISS) το οποίο έχει αναπτυχθεί πλήρως από την Piaggio.

  Η έκδοση 125 αποδίδει ισχύ 9 kW στις 8.250 σ.α.λ., ενώ η έκδοση των 150 cc αποδίδει 11 kW στις 7.750 σ.α.λ. οι επιδόσεις αυτές μεταφράζονται σε γρήγορους κινητήρες στον δρόμο, ειδικά σχεδιασμένους και κατασκευασμένους σύμφωνα με τις ανάγκες του οδηγού για χρήση του οχήματος σε αστικό και υπεραστικό περιβάλλον. Πρόκειται για οδηγικές συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζονται από συχνές στάσεις και απαιτούν ευελιξία, γρήγορη επιτάχυνση και ομαλή οδήγηση. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εξασφαλίζονται από την εκπληκτική ροπή του οχήματος (11,5 Nm στις 6.500 σ.α.λ. για την έκδοση των 125 cc και 14,4 Nm στις 6.500 σ.α.λ. για την έκδοση των 150 cc) η οποία παρέχει στο Medley απίστευτη επιτάχυνση τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, εν μέρει λόγω του πραγματικά χαμηλού συνολικού βάρους.

  Η συνολική κατανάλωση καυσίμου επωφελείται από τη βελτιστοποίηση κάθε παραμικρού εξαρτήματος: η χιλιομετρική απόσταση του κύκλου δοκιμών WMTC φτάνει στα 47,5 χλμ./λίτρο για το Medley 125 και στα 45,9 χλμ./ λίτρο για την έκδοση των 150 cc.

  Εκδόσεις και χρώματα

  Το νέο Piaggio Medley είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: Medley και Medley S. Το δεύτερο ξεχωρίζει από την χρήση του σπορ γκρι ανθρακί χρωματισμού σε λεπτομέρειες όπως οι ζάντες, η λαβή του συνεπιβάτη και τα πάνω πλαστικά στο πάτωμα. Τα χρώματα του Medley S είναι: κόκκινο Rosso Ibis, μαύρο Nero Grafite και μπλε Blu Sport (όλα συνδυάζονται με μαύρη σέλα και εσωτερικά). Ενώ το Medley διατίθεται σε πιο κλασικούς και κομψούς χρωματισμούς: λευκό Bianco Perla, γκρι Grigio Titanio (και τα δύο συνδυάζονται με σέλα και εσωτερικά καφέ χρώματος) και μπλε Blu Midnight (με σέλα και εσωτερικά μαύρου χρώματος). Τα χρώματα αυτά συνδυάζονται με λεπτομέρειες αλουμινίου, όπως οι ζάντες, το καπάκι της εξάτμισης, η λαβή του συνεπιβάτη και τα πάνω πλαστικά στο πάτωμα.

  Αξεσουάρ

  Η σειρά των αξεσουάρ για το Piaggio Medley δημιουργήθηκε υπό το πρίσμα της τεχνολογίας και προς όφελος της λειτουργικότητας. Πρόκειται για μια πλήρη γκάμα αξεσουάρ που ενισχύουν την άνεση και αυξάνουν τις πιθανές χρήσεις του οχήματος.

  Οι γραμμές, τα υλικά και η βελτιστοποίηση του ανεμοθώρακα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή προστασία από τις καιρικές συνθήκες, προβάλλοντας ταυτόχρονα την κομψότητα του σχήματός. Το μικρό παρμπρίζ τονίζει το πνεύμα και τον σπορ χαρακτήρα του Medley.

  Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Συνδυαστικά με τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, η Piaggio προσφέρει το κλασικό 32λιτρο βαλιτσάκι και το ολοκαίνουργιο 37λιτρο βαλιτσάκι, διευρύνοντας έτσι τη μέγιστη ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Και τα δύο βαλιτσάκια διατίθενται φυσικά στα χρώματα του οχήματος.

  Το Medley είναι ιδανικό για όσους κάνουν μεγάλες και συχνές διαδρομές, η άνετη σέλα στηρίζει απαλά και σταθερά το βάρος του αναβάτη, ειδικά σε συνδυασμό με το αντιολισθητικό ταπέτο.

  Η ειδικά σχεδιασμένη προστασία ποδιών αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για εκείνους που οδηγούν το όχημα όλο τον χρόνο. Από την άλλη πλευρά, για εκείνους που δεν χρησιμοποιούν το σκούτερ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διατίθεται μια ειδικά σχεδιασμένη αδιάβροχη κουκούλα οχήματος με λογότυπο και διαθέτει ειδικά ανοίγματα για τον ανεμοθώρακα και το βαλιτσάκι.

  Η σειρά των αξεσουάρ δεν παραβλέπει το θέμα της ασφάλειας του οχήματος: το μηχανικό αντικλεπτικό σύστημα σέλας-τιμονιού είναι διαθέσιμο για το Medley και είναι απλό και εύκολο στη χρήση του. Το καινοτόμο ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα, το οποίο είναι αυτοτροφοδοτούμενο με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλότερη απορρόφηση ενέργειας στην αγορά και η ισχυρή σειρήνα του, λειτουργεί συνδυαστικά με το immobilizer για την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας παραβίασης του οχήματος.

  Στο Medley μπορείτε να έχετε εγκατεστημένα ταυτόχρονα αρκετά τεχνολογικά προηγμένα συστήματα, όπως είναι ο μηχανισμός εντοπισμού του σκούτερ «bike finder» (αποστέλλοντας την εντολή εντοπισμού του οχήματος σας σε συνωστισμένους χώρους, ενώ από το τηλεχειριστήριο είναι δυνατό και το άνοιγμα της σέλας), η πλατφόρμα πολυμέσων της Piaggio (η οποία σας παρέχει όλες τις πληροφορίες ταξιδιού, καθώς και τη λειτουργική κατάσταση του οχήματος μέσω της επικοινωνίας του με το smartphone, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα εύχρηστο σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού θέσης ώστε να εντοπίζετε το σκούτερ ακόμη και στις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πόλης) και το σύστημα ήχου της Piaggio (πρόκειται για ένα ηχοσύστημα που επιτρέπει στο όχημα να μεταδίδει πληροφορίες, οδηγίες πλοήγησης και να αναπαράγει μουσική χρησιμοποιώντας το αμάξωμα του οχήματος ως ηχείο).

  Κανένα άλλο όχημα που διατίθεται στην αγορά δεν μπορεί να είναι εξοπλισμένο με τα ίδια τεχνολογικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζει η γκάμα των αξεσουάρ της Piaggio.

  Τιμές

  Το Piaggio Medley είναι διαθέσιμο στις παρακάτω προτεινόμενες τιμές λιανικής:

  Medley 125 ABS / Medley S 125 ABS    2.820 €

  Medley 150 ABS / Medley S 150 ABS    2.920 €

  Επισκεφτείτε ένα σημείο πώλησης Piaggio για να δείτε από κοντά το νέο Medley και να ενημερωθείτε για τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα και τη δυνατότητα επέκτασης εγγύησης για δύο επιπλέον χρόνια.

  Περισσότερες πληροφορίες στο Piaggio Medley Microsite.

  Piaggio Medley 125 / 150 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  Κινητήρας

  Μονοκύλινδρος, 4-χρονος Piaggio iGet με σύστημα “Start & Stop”

  Κυβισμός

  124.5 cc

  154.8 cc

  Διάμετρος/Διαδρομή

  52 mm / 58.6 mm

  58 mm / 58.6 mm

  Μέγιστη ισχύς

  9 kW / 8250 rpm

  11 kW / 7750 rpm

  Μέγιστη ροπή

  11.5 Nm / 6500 rpm

  14.4 Nm/ 6500rpm
  Σύστημα χρονισμού

  1 ΕΕΚ – 4 βαλβίδες

  Κύκλωμα ψύξης

  Με υγρό

  Σύστημα καυσίμου

  Ηλεκτρονικός ψεκασμός

  Λίπανση

  Με υγρό κάρτερ

  Εκκίνηση

  Ηλεκτρική

  Μετάδοση

  Αυτόματη συνεχώς μεταβαλλόμενη (CVT) με διαχειριστή ροπής

  Συμπλέκτης

  Αυτόματος φυγοκεντρικός ξηρός

  Πλαίσιο

  Ατσάλινο σωληνωτό με πρεσσαριστές ενισχύσεις

  Ανάρτηση εμπρός

  Yδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι με ελικοειδή ελατήρια, διαδρομή 88 mm

  Ανάρτηση πίσω

  Αιωρούμενος βραχίονας με υδραυλικό αμορτισέρ διπλής ενέργειας ρυθμιζόμενης προφόρτισης 5 θέσεων, διαδρομής 76 mm

  Σύστημα πέδησης

  ABS 2 καναλιών

  Φρένο εμπρός

  Υδραυλικό δισκόφρενο 260mm με πλευστή δαγκάνα 2 εμβόλων Φ25,4 mm.

  Φρένο πίσω

  Υδραυλικό δισκόφρενο 240mm με πλευστή δάγκανα 2 έμβολων Φ22 mm

  Ελαστικό εμπρός

  Χωρίς αεροθάλαμο 100/80-16”

  Ελαστικό πίσω

  Χωρίς αεροθάλαμο 110/80-14”

  Ύψος σέλας

  787 mm

  Step

  1396 mm

  Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

  7 Λίτρα (περιλαμβάνεται 1.5 λίτρου ρεζέρβα)

  Εκπομπές καυσαερίων

  4 Euro

  Gallery

  Σχόλια

  Σχόλια