Η πρώτη φορά του Μπακού πήγε στον Rosberg

Ένα από τα πλέον συναρπαστικά σιρκουί πόλης αποδείχτηκε το Γκραν Πρι του Μπακού, στο οποίο Rosberg και Mercedes επικράτησαν με άνεση.

Πρώτη φορά στο ημερολόγιο των αγώνων της F1, το άγνωστο στους οδηγούς και εξαιρετικά απαιτητικό Γκραν Πρι στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, έδειξε δείγματα ενός μεγάλου αγώνα.

Παρά τις αρχικές ανησυχίες για δυσκολία σε προσπεράσματα ή πολλά ατυχήματα λόγω του γεγονότος ότι ο αγώνας πραγματοποιείται σε δημόσιους δρόμους της πόλης, τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε. Ίσως η αυτοσυγκράτηση των οδηγών λόγω της άγνοιας των συνθηκών, ίσως το ίδιο το σιρκουί που απαιτεί τη μέγιστη προσοχή, φαίνεται ότι λειτούργησαν υπέρ της ασφάλειας και κατά των όσων παρίσταναν τις Κασσάνδρες.

Baku

Στο καθαρά  αγωνιστικό πεδίο ο Rosberg με τη Mercedes είχε έναν καθαρό αγώνα, ξεκινώντας από την πρώτη θέση και διατηρώντας την ως το τέλος. Ο team mate του Hamilton έμεινε στην πέμπτη θέση,  χάνοντας το χαμόγελό του καθώς έμεινε στους 117 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με τον Γερμανό στους 141 και τον Vettel με την Ferrari, που τερμάτισε δεύτερος, να τον πλησιάζει στους 96.

Εξαιρετική εμφάνιση στην τρίτη θέση είχε ο Perez με την Force India που δείχνει μια εξαιρετική δυναμική στους τελευταίους αγώνες, σε αντίθεση με τις Red Bull που δεν φαίνεται να μπορούν να απειλήσουν τις Ferrari και Mercedes. Έτσι ο Raikkonen με την Ferrari ήταν 4ος και ο Bottas με την Williams έκτος πίσω από τον Hamilton.

Ακολούθησαν οι Ricciardo και Verstapen με τις Red Bull, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Hulkenberg με Force India και ο Massa με την Williams.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στον αγώνα σημειώθηκε η απολύτως μεγαλύτερη τελική ταχύτητα μονοθέσιου στην ιστορία της F1, 378 χλμ./ώρα από την Williams του Bottas. Το νέο αυτό ρεκόρ ήρθε να σπάσει το προηγούμενο του Μοντόγια, που είχε πραγματοποιηθεί πριν από 11 χρόνια και 9 μήνες.

Σχόλια

Σχόλια