Η ζημιά του Hamilton ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι φαινόταν

Σύμφωνα με τον Toto Wolff, αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, το μονοθέσιο του Lewis Hamilton είχε μεγαλύτερη ζημιά απ' ότι φαινόταν

Σύμφωνα με τον Toto Wolff, αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, το μονοθέσιο του Lewis Hamilton είχε μεγαλύτερη ζημιά απ’ ότι φαινόταν. Ο Βρετανός αφού εκκίνηση από την τελευταία θέση, λόγω προβλήματος στο ERS στις κατατακτήριες, στριμώχτηκε με τη Sauber του Felipe Nasr με αποτέλεσμα να χάσει την εμπρός πτέρυγά του. Η πτέρυγα δεν έφυγε αμέσως από το μονοθέσιο καθώς κόλλησε στο πάτωμα κι έμεινε εκεί για μερικές στροφές. Τόσο η σύγκρουση όσο και το σύρσιμο της πτέρυγας προκάλεσαν ζημιά στο πάτωμα με αποτέλεσμα η αεροδυναμική απόδοση της Mercedes να μειωθεί σημαντικά. Αυτό είχε αντίκτυπο στον ρυθμό αγώνα του Hamilton αλλά και στην φθορά των ελαστικών.

Η εμπρός πτέρυγα κόλλησε στο πάτωμα και προκάλεσε αρκετές ζημιές. Έτσι χάσαμε αεροδυναμική απόδοση κι αυτό μας επιρέασε σοβαρά σε κάποιες στροφές. Η λειτουργία του εμπρός μέρους είχε αλλάξει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιέσει. Επίσης τα ελαστικά είχαν μεγαλύτερη φθορά κι αυτό επηρέασε συνολικά τον αγώνα. Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε μέσω στρατηγικής ώστε να ανέβει στις θέσεις 4-5 αλλά η μειωμένη αεροδυναμική απόδοση δεν το επέτρεψε.

Τώρα ο Hamilton έχει μείνει 36 βαθμούς πίσω από τον Rosberg στη μάχη του πρωταθλήματος και δηλώνει έτοιμος για αντεπίθεση στη Ρωσία.

Σχόλια

Σχόλια