Πάντα πρέπει να φταίει η Pirelli

Οι οδηγοί είναι δυσαρεστημένοι με τα ελαστικά, με τους χρόνου των GP2 να είναι πολύ κοντά στην F1

Οι οδηγοί φαίνεται πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα ελαστικά της Pirelli. Και πότε ήταν θα μου πείτε; Ο Sergio Perez και ο Fernando Alonso χαρακτήρισαν πολύ συντηρητική την επιλογή της ιταλικής φίρμας να φέρει την μέση και την σκληρή γόμα στην Ισπανία. Όλοι οδηγοί έκαναν παράπονα για την μειωμένη πρόσφυση. Τα μονοθέσια φέτος παράγουν λιγότερη κάθετη δύναμη από πέρυσι κι έτσι οι αλλαγές που έχει κάνει η Pirelli στα ελαστικά της φάνηκαν περισσότερο.

Μετά τα περσινά που τα P Zero διαλύονταν οι Ιταλοί αποφάσισαν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοια προβλήματα. Όμως στη Βαρκελώνη οι οδηγοί χρειάζονται την επιπλέον πρόσφυση των ελαστικών για να ισοφαρίσουν κατά κάποιο τρόπο την μειωμένη κάθετη δύναμη. Αυτό φυσικά δεν έγινε. Έτσι για μια ακόμα φορά η Pirelli βρίσκεται στο στόχαστρο με τον Perez να λέει πως είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπεις τα μονοθέσια του GP2 να απέχουν τόσο λίγο από τα μονοθέσια της F1. O poleman στα GP2, Stephane Richelmi, σημείωσε το 1:29,293 κι ο Μεξικανός της Force India το 1:29,129 που βρέθηκε στην 16η θέση του FP2.

Όταν κοιτάς τις διαφορές με το GP2 είναι λίγο δυσάρεστο, καθώς βρίσκονται κοντά μας σε ρυθμό με πολύ μικρότερο budjet. Η Pirelli πρέπει να γίνει λίγο πιο επιθετική με τα ελαστικά της διότι την Κυριακή θα δείτε έναν πολύ βαρετό αγώνα που ο ένας θα ακολουθεί τον άλλον. Αυτό δεν είναι καλό για το σπορ. Νομίζω ότι μετά την περσινή χρονιά η αντίδρασή τους είναι υπερβολική. Ελπίζω να μας ακούσουν και να αντιδράσουν καθώς όλοι οι οδηγοί παραπονέθηκαν για την πρόσφυση.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, απάντησε:

Δεν αντιδράσαμε υπερβολικά, απλώς η προσέγγισή μας φέτος είναι διαφορετική. Τα μονοθέσια είναι διαφορετικά με πολύ σπινάρισμα των τροχών. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα μέσα σε μια χρονιά. Έχουμε κάνει λίγες δοκιμές και δεν γίνεται μέσα σε μια χρονιά να τα κάνεις όλα τέλεια έχοντας παράλληλα εντελώς νέα μονοθέσια. Αν είχαμε 12 διαθέσιμες γόμες τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά, όπως έχουμε 3 διαφορετικές γόμες για να καλύψουμε πίστες που έχουν από 50 έως 15 βαθμούς θερμοκρασίας. Μερικές φορές όλα θα λειτουργούν καλά και μερικές όχι. Είναι μια αξιολύπητη δικαιολογία πραγματικά, αλλά έτσι είναι.

Σχόλια

Σχόλια