Παράπονα από τη Renault

Οι Γάλλοι αποκαλύπτουν ότι οι ομάδες καθυστερούν τις πληρωμές

Η Renault ενώ προσπαθεί να βελτιώσει την απόδοση του Energy F1 αντιμετωπίζει δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από την καθυστέρηση των πληρωμών για την παροχή κινητήρων. Οι Γάλλοι δηλώνουν ότι ο προγραμματισμός τους πάει πίσω καθώς οι ομάδες που αγωνίζονται με κινητήρα Renault (Red Bull, Toro Rosso, Lotus, Caterham) καθυστερούν σημαντικά τις πληρωμές τους. Η Renault σε μια περίοδο σαν και αυτήν που πρέπει να πιέσει σκληρά για να κλείσει τη διαφορά από την κορυφή βρίσκει εμπόδια τα οποία προκαλούνται από τους ίδιους τους πελάτες της. Ο πρόεδρος της Renault F1, Jean-Michel Jalinier, δηλώνει ότι είναι πολύ δυσαρεστημένος από τις καθυστερήσεις των πληρωμών και κάνει σαφές ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα. Μάλιστα δήλωσε ότι σκέφτονται το ακραίο ενδεχόμενο να κάνουν παύση της παροχής κινητήρων στις ομάδες που δεν έχουν πληρώσει.

Προκειμένου να αναπτυχθεί το σχέδιο δράση χρειαζόμαστε πόρους και αυτοί προέρχονται από δύο πηγές. Η μία είναι η Renault από την οποία έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους κατάλληλους πόρους –ανθρώπινο δυναμικό και οικονομική υποστήριξη- και η άλλη είναι πηγή είναι η ομάδες στις οποίες πουλάμε τους κινητήρες μας. Μπορώ να πω ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή διότι ορισμένες ομάδες έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές. Τώρα χρειαζόμαστε αυτούς τους πόρους ώστε να πλησιάσουμε την κορυφή, δεν γίνεται να χάνουμε αυτές τις πληρωμές. Είναι σοβαρό πρόβλημα.

Ο Jean-Michel Jalinier δεν αποκάλυψε ποιες είναι οι ομάδες που καθυστερούν τις πληρωμές, αλλά μάλλον δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε. Red Bull και Toro Rosso έχουν αρκετά χρήματα, με τους «ταύρους» μάλιστα να θέλουν την ανάκαμψη της Renault όσο τίποτα. Από την άλλη Lotus και Caterham είναι γνωστό ότι δεν έχουν οικονομική άνεση.

Σχόλια

Σχόλια