Το νέο σύστημα κατατακτηρίων

Η FIA ανακοίνωσε το νέο σύστημα κατατακτηρίων δοκιμών το οποίο θα εφαρμοστεί από το Grand Prix Αυστραλίας το προσεχές σαββατοκύριακο

Η FIA ανακοίνωσε το νέο σύστημα κατατακτηρίων δοκιμών το οποίο θα εφαρμοστεί από το Grand Prix Αυστραλίας το προσεχές σαββατοκύριακο. Το νέο σύστημα αποκλεισμού διατηρεί τρία σκέλη, Q1, Q2, Q3 και η συνολική διάρκεια παραμένει μία ώρα. Όμως η μεγάλη αλλαγή είναι πως κάθε 90 δευτερόλεπτα από τα μέσα του κάθε σκέλους και μετά το πιο αργό μονοθέσιο θα αποκλείεται από τη συνέχεια.

Αναλυτικά η διαδικασία των κατατακτηρίων δοκιμών:

Το Q1 θα διαρκεί πλέον 16 λεπτά και μετά το πέρας 6 λεπτών ο πιο αργός οδηγός θα αποκλείεται από τη συνέχεια. Μετά, κάθε 1:30 λεπτά θα αποχωρεί κι ένας οδηγός. Στο τέλος του Q1 θα έχουν μείνει 15 οδηγοί στο παιχνίδι.

Στο Q2 οι οδηγοί θα έχουν 15 λεπτά στη διάθεσή τους και μετά το πέρας 6 λεπτών ο πιο αργός οδηγός θα αποκλείεται. Στη συνέχεια κάθε 1:30 λεπτά θα αποχωρεί κι ένας οδηγός. Στο τέλος θα μείνουν 8 οδηγοί για την τελευταία φάση των κατατακτήριων δοκιμών.

Το Q3 θα έχει διάρκεια 14 λεπτά και μετά το πέρας 5 λεπτών ο πιο αργός οδηγός θα αποκλείεται. . Στη συνέχεια κάθε 1:30 λεπτά θα αποχωρεί κι ένας οδηγός. Στα τελευταία 1:30 λεπτά θα έχουν μείνει δύο οδηγοί στη μάχη για την pole position.

Με αυτό το σύστημα οι οδηγοί θα είναι αναγκασμένοι να βγουν στην πίστα από την αρχή και να πιέζουν συνεχώς κι όχι να παραμένουν στα pit για αρκετά λεπτά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που θα μπερδέψει τον κόσμο που παρακολουθεί.

qualy-system-16

Σχόλια

Σχόλια