Με 29 συμμετοχές ο Πρόλογος του WEC

29 από τα 32 αγωνιστικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα λάβουν μέρος στο τεστ του Paul Ricard μέσα στον μήνα

29 από τα 32 αγωνιστικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα λάβουν μέρος στο τεστ του Paul Ricard μέσα στον μήνα. Το υποχρεωτικό τεστ που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 στην πίστα του Paul Ricard, με τις Audi και Toyota να παρατάσσουν μόλις από ένα αγωνιστικό. Επιπλέον, η Aston Martin θα έχει μόλις μία Vantage V8 στην GTE-Pro, με τις υπόλοιπες συμμετοχές να είναι όλες παρών.

Στην LMP1, η πρωταθλήτρια Porsche, θα έχει και τις δύο ανανεωμένες 919 Hybrid, ενώ δεν θα λείψουν τα δύο R-One AER της Rebellion και το CLM P1/01 AER της ByKolles.

Και οι 10 συμμετοχές της LMP2 θα βρίσκονται στην Γαλλική πίστα, ενώ 6 αγωνιστικά της GTE-Pro, συμπεριλαμβανομένου και των δύο Ford GT, θα είναι επίσης εκεί. 6 αγωνιστικά θα είναι επίσης και στην GTE-Am.

H δεύτερη μέρα του τεστ θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο στο pitlane.

Ο CEO του WEC, Gerard Neveu, δήλωσε:

Ο Πρόλογος έχει γίνει πλέον ένα πολύ σημαντικό μέρος του WEC και τον περιμένουν με ανυπομονησία τόσο από το κοινό, αλλά τόσο και από τα media. Οι κατασκευαστές μας, αρπάζουν αυτή την ευκαιρία και παρουσιάζουν τα νέα τους αυτοκίνητα, με στόχο να κερδίσουν αρκετή προβολή σε όλο τον κόσμο. Για τους οπαδούς στη Γαλλία και όχι μόνο, είναι ένα φανταστικό γεγονός, καθώς το Σάββατο τα paddock να είναι ανοιχτά για το κοινό, όπως επίσης και η βόλτα στα πιτ και η διαδικασία με τα αυτόγραφα.

Συμμετοχές

Σχόλια

Σχόλια