Οι καταναλώσεις των Citroen και DS σε πραγματικές συνθήκες

  Η Citroen και η DS Automobiles ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα μετρήσεων κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, αποδεικνύοντας πως οι Euro 6 κινητήρες πετρελαίου BlueHDi επιτυγχάνουν εξαιρετικά επίπεδα χαμηλής κατανάλωσης

  Η Citroen και η DS Automobiles ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα μετρήσεων κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, αποδεικνύοντας πως οι Euro 6 κινητήρες πετρελαίου BlueHDi επιτυγχάνουν εξαιρετικά επίπεδα χαμηλής κατανάλωσης.

  Τα αποτελέσματα προέρχονται από μία διαδικασία που εξέλιξαν δύο ανεξάρτητοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί, το Ινστιτούτο “Transport & Environment (T&E)” και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο “France Nature Environment (FNE)” και πιστοποιούνται από τη διεθνή εταιρία επιθεώρησης και πιστοποίησης “Bureau Veritas”. Το πρωτόκολλο αυτό, διασφαλίζει στους πελάτες της Citroen και της DS Automobiles τις μετρήσεις κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες, από ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς φορείς.

  Η διαδικασία περιλαμβάνει μετρήσεις σε δημόσιους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού (25,5 χλμ αστικής διαδρομής, 39,7 χλμ υπεραστικής και 31,1 χλμ σε αυτοκινητόδρομο) υπό πραγματικές συνθήκες οδήγησης, με επιβάτες και αποσκευές, σε ανωφέρειες και κατωφέρειες, καθώς και με τη χρήση συστήματος κλιματισμού. Βασισμένες στο πρόγραμμα που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κύκλος “RDE (Real Driving Emissions)”, οι μετρήσεις της κατανάλωσης πραγματοποιούνται με φορητά συστήματα μέτρησης των εκπομπών (PEMS) που εγκαθίστανται σε κάθε όχημα. Η “Bureau Veritas”, διασφαλίζει τις προδιαγραφές μέτρησης βάσει του πρωτοκόλλου, όσο και την ακρίβεια και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

  Οι αρχικές μετρήσεις συγκρίθηκαν με εκείνες που έγιναν από πελάτες και αποδείχθηκε πως η διαδικασία μέτρησης του “Transport & Environment” ανταποκρίνεται στο οδηγικό στυλ ενός τυπικού οδηγού.

  Τα μοντέλα δοκιμής ήταν το Citroen C4 Grand Picasso 1.6 BlueHDi 120HP S&S BVM6 Exclusive και το DS 3 1.6 BlueHDi 120HP S&S BVM6 So Chic και τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν:

   

  C4 Grand Picasso 1.6 BlueHDi
  120HP S&S BVM6 Exclusive

  DS 3  1.6 BlueHDi 120HP
  S&S BVM6 So Chic

  Μέτρηση κατανάλωσης βάσει
  του πρωτοκόλλου (λίτρα/100 χλμ)

  5,6

  4,9

  Μέτρηση κατανάλωσης από
  πελάτες (λίτρα/100 χλμ)

  5,5 / 5,7

  5,1 / 5,3

  Σημειώνεται ότι από το Νοέμβριο του 2015, η Citroen και η DS Automobiles είχαν ανακοινώσει τη σταδιακή έναρξη της δημοσίευσης μετρήσεων σε πραγματικές συνθήκες, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και πληροφόρησης προς τους πελάτες σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, ενώ μέχρι το καλοκαίρι, θα δημοσιευθούν τα επίσημα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμων σε πραγματικές συνθήκες για τα περισσότερα από τα μοντέλα της Citroen και της DS Automobiles.

  Σχόλια

  Σχόλια