Θετικά αποτελέσματα για τη Yamaha στη Χαλκίδα

Η ΥΑΜΑΗΑ «έβαψε μπλε» και τον πρώτο αγώνα του Motocross στη Χαλκίδα μετά την εντυπωσιακή παρουσίαση «Paint it Blue» στον Βοτανικό

Δελτίο Τύπου

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ «έβαψε μπλε» και την πίστα Motocross στη Χαλκίδα με σημαντικές συμμετοχές και επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες, συνεχίζοντας τις θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε στην πετυχημένη παρουσίαση της αγωνιστικής της δραστηριότητας για το 2016 “Paint it Blue” την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στην Αθηναΐδα, στο Βοτανικό.

O καλός καιρός και η άριστη κατάσταση της πίστας βοήθησαν να συγκεντρωθούν πολλοί φίλοι του Motocross για να παρακολουθήσουν τον πρώτο αγώνα στη Χαλκίδα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.

Η καλή φόρμα των αναβατών της ΥΑΜΑΗΑ φάνηκε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου.

Ο Νίκος Λυρίου πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στην ΜΧ1 με 1:42.50. Επίσης ΥΑΜΑΗΑ πέτυχε και τον δεύτερο καλύτερο χρόνο με τον Δημήτρη Κοντολέτα και 1:42.547.  Ταχύτερος στην ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Γιάννης Τουρατζίδης με 1:43.845 και δεύτερο τον Μανώλη Κρητικό.

Στην κατηγορία ΜΧ1 η ΥΑΜΑΗΑ πέτυχε μία θέση στο βάθρο, με τον Δημήτρη Κοντολέτα στη δεύτερη θέση και τον Νίκο Λυρίου στην τέταρτη θέση.

Οι Λυρίου και Κοντολέτας έφυγαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα μετά την εκκίνηση, και παρέμειναν σε αυτές τις θέσεις. Στη μέση του αγώνα ο Κοντολέτας πέρασε τον Λυρίου και μείωσε την διαφορά του από τον προπορευόμενο Κουζή. Το ίδιο σκηνικό διαμορφώθηκε και στο δεύτερο σκέλος με τους Κουζή, Λυρίου και Κοντολέτα να είναι αρχικά στην πρώτη τριάδα. Ο Κοντολέτας πέρασε τον Λυρίου στον τρίτο γύρο, και λίγο μετά ο Λυρίου είχε μία άτυχη πτώση χάνοντας αρκετές θέσεις. Ο Κοντολέτας τερμάτισε δεύτερος και σε αυτό το σκέλος και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τέταρτη θέση εξασφάλισε ο  Λυρίου (3-6), πέμπτη ο  Δημήτρη Βαγγελάκος(4-5) και δέκατη ο Δημήτρης Μπαξεβάνης. (11-11)

Στην κατηγορία ΜΧ2 επικράτησε η ΥΑΜΑΗΑ ανεβάζοντας στο βάθρο και τους δύο αναβάτες της : πρώτον τον Μανώλη Κρητικό και δεύτερο τον Γιάννη Τουρατζίδη. Από την εκκίνηση του πρώτου σκέλους ξεχώρισαν οι  Μανώλης Κρητικός και Γιάννης Τουρατζίδης. Στους πρώτους γύρους προπορευόταν σταθερά ο Τουρατζίδης, με τον Κρητικό ν’ακολουθεί. Ο Τουρατζίδης κατάφερε να κρατήσει σταθερή τη διαφορά. Στο δεύτερο σκέλος αντιστράφηκαν οι ρόλοι, με δυναμική εκκίνηση του Κρητικού, και τον Τουρατζίδη ν’ ακολουθεί. Ο Κρητικός άνοιξε τη διαφορά κερδίζοντας το δεύτερο σκέλος, με δεύτερο τον Τουρατζίδη και τρίτον τον Παναγιώτη Παπίλα (Honda).

Στην κατηγορία MX2T ένα μηχανικό πρόβλημα δεν επέτρεψε στον Δημήτρη Τουρατζίδη να συνεχίσει μετά το πρώτο σκέλος. Με τερματισμούς 2-2 στα αντίστοιχα σκέλη ο Φώτης Κόλλιας κέρδισε την υποκατηγορία με ΥΑΜΑΗΑ. Ο Στέλιος Σκορδάς με τερματισμούς 4-5 έμεινε τέταρτος με τον Τουρατζίδη να κερδίζει το δεύτερο σκέλος, αλλά να τερματίζει έκτος στην ημέρα.

Στην ΜΧ85 δύο YAMAHA αγωνίστηκαν, και οι αναβάτες τους Ανδρέας Ανδρέου (ΥΑΜΑΗΑ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ)  και Γιώργος Καριώτης (ΥΑΜΑΗΑ ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗΣ) κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις.

Ο Ανδρέας Ανδρέου προσπάθησε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του Αντώνη Σάγμαλη στο πρώτο σκέλος, αλλά τελικά τερμάτισε δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος ήταν πιο σταθερός και μετά το λάθος του Σάγμαλη πέρασε στην πρώτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι τον τερματισμό.

Στην ΜΧ65, ο μικρότερος αναβάτης της κατηγορίας Γιώργος Παγανόπουλος, 8 ετών, αγωνίστηκε με ΥΑΜΑΗΑ PW και τερμάτισε δέκατος.

Με πέντε θέσεις στο βάθρο, τις μπλε τέντες της σε επιβλητική παράταξη, αγωνιζόμενους και θεατές να επικρατούν στον χώρο με μπλε ρουχισμό, και κυρίως τους πρωταθλητές της σε καταπληκτική φόρμα,
η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υπόσχεται να αυξήσει τη «μπλε δύναμη» στον δεύτερο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα.  

  

Gallery

Σχόλια

Σχόλια