Παρουσιάστηκε η Ferrari του 2016

Η Ferrari παρουσίασε μέσω διαδικτύου την SF16-H με την οποία θέλει να παλέψει για το πρωτάθλημα

H Ferrari σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, παρουσίασε μέσω διαδικτύου το νέο της μονοθέσιο για το πρωτάθλημα της F1 του 2016. Η SF16-H, όπως είναι η κωδική ονομασία του, θυμίζει κάτι από τα παλιά καθώς το livery είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’70.

Στο νέο μονοθέσιο υπάρχει μεγαλύτερη δόση λευκού χρώματος στο επάνω μέρος του καλύμματος του κινητήρα, στο airbox και μπροστά από το cockpit. Τα νέα χρώματα μοιάζουν αρκετά με αυτά που χρησιμοποιούσε η Ferrari τη δεκαετία του ’70.

Άλλη σημαντική διαφορά είναι στο ρύγχος το οποίο πλέον είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του 2015. Μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει και στον κινητήρα της Ferrari, με τους Ιταλούς να ελπίζουν ότι φέτος θα μπορέσουν να παλέψουν με τη Mercedes για το πρωτάθλημα.

Η Ferrari έχει προγραμματίσει ιδιωτικές δοκιμές της SF16-H στη Βαρκελώνη την Κυριακή 21/2. Οι δοκιμές αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο των ημερών για κινηματογράφηση «Filming Day» κάτι που προβλέπεται από τους κανονισμούς. Τα χιλιόμετρα που επιτρέπεται να καλύψουν είναι 100 και τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται είναι επίδειξης «demo tires». Σε αυτές τις δοκιμές θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι έλεγχοι των συστημάτων ώστε το μονοθέσιο να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη Δευτέρα που ξεκινούν οι πραγματικές δοκιμές.

Σχόλια

Σχόλια