Επιστρέφουν τα intermediate στο MotoGP
Ο Loris Capirossi έδωσε τις κατευθύνσεις για τη νέα εποχή ελαστικών στο MotoGP
Ο Loris Capirossi, πρώην αναβάτης Grand Prix και νυν σύμβουλος της Dorna σε θέματα ασφάλειας, σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον David Emmett (motomatters.com), έριξε φως στο τι πρέπει να περιμένουμε από το 2016 όσον αφορά τα ελαστικά και τις κατευθύνσεις που θα έχει ο νέος προμηθευτής.
Βασικός στόχος της Dorna είναι σε ένα εύλογο χρονικό ορίζοντα ο νέος προμηθευτής – ο οποίος θα είναι ένας και μοναδικός – να μπορέσει να κατασκευάσει ένα ελαστικό το οποίο θα ικανοποιεί όλα τα εργοστάσια. Αυτό βέβαια απαιτεί χρόνο και πολλές ώρες δοκιμών, κάτι που επισήμανε έντονα ο Capirossi. «Ο νέος προμηθευτής θα πρέπει να ετοιμάσει 100 διαφορετικά ελαστικά προκειμένου να ξεκινήσει η εξέλιξη, για να βρεθεί η καλύτερη λύση, το καλύτερο ελαστικό για όλες τις μοτοσικλέτες, κάτι που πέτυχε η Bridgestone τα τελευταία δύο χρόνια».
Σημαντική προσθήκη από το 2016 θα είναι η επιστροφή των ενδιάμεσων ελαστικών, των ελαστικών δηλαδή που είναι ανάμεσα στα slick και τα βρόχινα για τις ενδιάμεσες συνθήκες. Επίσης, ο κάθε αναβάτης θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 3 γόμες τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω ελαστικό κάτι που θα αυξήσει και τον αριθμό των ελαστικών που θα έχει ο κάθε αναβάτης το αγωνιστικό τριήμερο.
Υποψήφιοι να αναλάβουν το δύσκολο έργο είναι η Dunlop και η Michelin με την Pirelli να είναι μέσα στο παιχνίδι. Σύμφωνα με τον Emmett πάντως, η Michelin είναι η επικρατέστερη καθώς έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με ελαστικά διαμέτρου 16,5’’. Το 2016 λοιπόν το MotoGP αλλάζει δραματικά καθώς εκτός από τα ελαστικά θα έχουμε και την εφαρμογή της κοινής ECU για όλους… νέα εποχή!