Επίσημο: Ο Wehrlein στη Manor

Ο πρωταθλητής του DTM τα κατάφερε και η Manor παράλληλα ενισχύει τη συνεργασία της με τη Mercedes

Είναι επίσημο πλέον πως ο Pascal Wehrlein θα οδηγεί για λογαριασμό της Manor το 2016. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε επίσημα πως ο προστατευόμενος της Mercedes θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1.

Το συμβόλαιο του πρωταθλητή του DTM του 2015 υπολογίζεται πως κοστίζει 6 εκατομμύρια ευρώ και έχει διάρκεια έναν χρόνο. Η υπογραφή του Wehrlein δεν εχει να κάνει με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία της Mercedes με τη Manor για κινητήρες. Αρχικά υπολογιζόταν πως η βρετανική ομάδα θα πάρει έκπτωση στους κινητήρες για να προσφέρει θέση οδήγησης στον Wehrlein. Ωστόσο κατι τέτοιο δεν ισχύει. Βέβαια δεν θα μείνει με άδεια χέρια. Μετά την υπογραφή του Wehrlein η Manor ενίσχυσε τη σχέση της με τη Mercedes και το 2016 θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αεροδυναμική σήραγγα της ομάδας.

Ο Wehrlein ταυτόχρονα ανακοίνωσε και τον αριθμό με τον οποίο θα αγωνίζεται στην F1 κι αυτός είναι το 94. Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε ποιος θα τον πλαισιώσει. Ο Alexander Rossi έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Μετά από αυτή τη μεταγραφή η Mercedes χρειάζεται οδηγό για να καλύψει το κενό του Wehrlein στο DTM. Τη θέση του πολύ πιθανόν να πάρει ο άλλος προστατευόμενος της ομάδας, Esteban Ocon. Ο νεαρός παράλληλα εχει τη θέση τρίτου οδηγού στη Renault.

Σχόλια

Σχόλια