Η βελτίωση του λογισμικού είναι το κλειδί

Ο Taffin δηλώνει ότι η απόδοση θα έρθει μέσα από την εξέλιξη του λογισμικού

Η Renault συνεχίζει τη σκληρή δουλειά και στο Grand Prix Ισπανίας ο Energy F1 θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με τους πρώτους αγώνες. Ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα τα είδαμε στην Κίνα με τις Red Bull και Lotus να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Οι δύο ομάδες πρόκειται να φέρουν σημαντικές βελτιώσεις για τα μονοθέσιά τους και σε συνδυασμό με τον εξελιγμένο κινητήρα των Γάλλον περιμένουν περεταίρω βελτίωση στη Βαρκελώνη. Ο επικεφαλής λειτουργιών πίστας, Remi Taffin, κάνει σαφές ότι το «κλειδί» για την βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα βρίσκεται στο λογισμικό.

Η απόδοση του θα έρθει κυρίως μέσα από την εξέλιξη του λογισμικού. Αν λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τον V6 τότε θα κάνουμε ένα μικρό βήμα προόδου. Όμως αν ξεκλειδώσουμε κάτι στο λογισμικό τότε αυτό θα έχει διπλή η τριπλή επίδραση. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι κινητήρες αυτές τις ημέρες. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ένα V6 τούρμπο και ένα ηλεκτρικό μοτέρ για να βρεις απόδοση. Υπάρχουν τα λιπαντικά του κινητήρα, το καύσιμο. Κάνουμε καλή δουλειά με την Total στο καύσιμο οπότε σίγουρα κάτι θα βγει από αυτό.

Σίγουρα θα δούμε βελτιωμένο τον Energy F1 στη Βαρκελώνη αλλά όχι στο 100% της απόδοσής του. Ο Remi Taffin είναι αισιόδοξος αλλά παράλληλα και ρεαλιστής. Σύμφωνα με τον Γάλλο κάτι κοντά στο 100% από τον κινητήρα θα δούμε στο Καναδικό Grand Prix.

Είναι καλό το ότι η Βαρκελώνη και το Μονακό δεν είναι πίστες που χρειάζονται τεράστια δύναμη από τον κινητήρα. Όμως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διαχείριση της ενέργειας. Πάντα είναι σημαντικό να έχεις έναν κινητήρα ο οποίος λειτουργεί σωστά. Ευτυχώς υπήρχε αρκετό διάστημα μεταξύ Κίνας και Ισπανίας. Στο Montreal υπολογίζουμε ότι θα μπορούμε να πάρουμε το 100% από τον κινητήρα. Τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η αξιοπιστία. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό καθώς δεν χρειάζεσαι μόνο δύναμη αλλά και αξιοπιστία για να τερματίσεις.

Σχόλια

Σχόλια