Live Test: Opel Insignia 1.6 CDTI

  Το Insignia έχει δεχθεί αναβαθμίσεις σε κινητήρα και εμφάνιση, οι οποίες του δίνουν άλλον αέρα

  Τo Opel Insignia 1.6 CDTI ήρθε στο Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρες άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

  Ημέρα επιστροφής για το Insignia ήταν η σημερινή. Συμπερασματικά έχουμε να πούμε πως η τελευταία αναβάθμιση που έχει γίνει από την Opel έχει φρεσκάρει σημαντικά το μοντέλο απέναντι στους ανταγωνιστές του. Το Insignia είναι ελκυστικό και σύγχρονο προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία και premium εικόνα. Ειδικότερα με τον νέο κινητήρα το… γλυκό έδεσε για την Opel καθώς πλέον η ναυαρχίδα της μάρκας έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να έρθει αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό. Πλέον η επάρκεια χώρων και η άνεση στις μετακινήσεις συνδυάζεται με μεγάλη οικονομία καυσίμου.

  insigniaD4

  Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

  Τα χιλιόμετρα με το αναβαθμισμένο Insignia συνεχίζονται και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ εκτιμούμε την καλή δουλειά που έχει κάνει η Opel στο κομμάτι του κινητήρα. Η ναυαρχίδα της εταιρείας φορά τον φρέσκο 1.6 CDTI ο οποίος με τα 32 κιλά ροπής που διαθέτει κινεί οικονομικά και σχετικά σβέλτα το βαρύ αμάξωμα των 1.600 κιλών. Το Insignia μας έχει γράψει σχεδόν 500 χιλιόμετρα, τόσο σε αστικό περιβάλλον -με κίνηση στην πόλη- όσο και στα πέριξ της Αθήνας. Η κατανάλωση που δείχνει το σχετικό όργανο είναι στα 7 λίτρα diesel ανά 100 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε ότι όχι μόνο δεν έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε χαμηλά την κατανάλωση, αλλά το αντίθετο μάλιστα. «Κυνηγάμε» το Insignia κι αυτό αντεπεξέρχεται πολύ καλά. Ένα τρανό παράδειγμα είναι η κατανάλωση -7,2 λίτρα/100χλμ- με το cruise control «κλειδωμένο» στα 180χλμ/ώρα.

  Εξίσου καλή δουλειά πραγματοποιεί και η ανάρτηση δημιουργώντας περιβάλλον ασφάλειας και άνεσης τόσο στους ανοιχτούς δρόμους όσο και στις -γεμάτες λακούβες- οδούς της πόλης.

  Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

  Τα χιλιόμετρα συνεχίζονται με το ανανεωμένο Insignia το οποίο εκτός από βελτιώσεις στο εξωτερικό του, έχει δεχθεί lifting και στο εσωτερικό. Η Opel έκανε τις απαραίτητες κινήσεις βελτιώνοντας την εργονομία ενώ παράλληλα εκσυγχρόνισε και την εικόνα του. Η προηγούμενη γενιά Insignia είχε πληθώρα διακοπτών στην κεντρική κονσόλα, όμως τώρα –ακολουθώντας τη νέα εποχή- δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής 8”. Η premium εικόνα του εξωτερικού έρχεται και δένει γλυκά με το εσωτερικό ολοκληρώνοντας το έργο της Opel.

  Insignia 3

  Το Insignia διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, με το σύστημα infotainment Navi 900 IntelliLink.

  Οι αλλαγές έχουν βελτιώσει σημαντικά τη ναυαρχίδα της Opel, το οποίο πλέον είναι πιο αριστοκρατικό από ποτέ.

  Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

  Μπορεί να χρειάστηκε λίγο καιρό αλλά τελικά το Insignia ήρθε στην παρέα του Live Test. Η Opel έχει εφοδιάσει το ανανεωμένο μοντέλο της με τον φρέσκο diesel κινητήρα 136 ίππων, ο οποίος δίνει άλλον αέρα στο βαρύ αμάξωμα. Ο 1.6 CDTI ανεβάζει άνετα έως τις 5.000 σ.α.λ., δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στον οδηγό καθώς υπάρχει ένα εύρος 3.000 σ.α.λ. να εξαντλήσει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι χαλάει λίγο την πολύ καλή εικόνα είναι ο θόρυβος. Ακούγεται αρκετά και ειδικά τα κρύα πρωινά ακόμα περισσότερο.

  insigniaD3

  Το Insignia εκτός από νέο κινητήρα έχει δεχθεί αλλαγές και στην εμφάνιση. Το σχεδιαστικό τμήμα της Opel έβαλε το χεράκι του στη μάσκα, στους προφυλακτήρες και στα φανάρια. Το αποτέλεσμα είναι να τονιστεί ακόμα περισσότερο η premium εικόνα του μοντέλου.

  insigniaD2

  Σχόλια

  Σχόλια