Ο Todt θέλει εγγυήσεις για τα κλειστά cockpit

O πρόεδρος της FIA έκανε σαφές πως πρόκειται να εξετάσει μια τελική πρόταση για τα κλειστά cockpit στην F1 μόνο εάν δεν υπάρχουν άλλες επιπτώσεις

O πρόεδρος της FIA, Jean Todt, έκανε σαφές πως πρόκειται να εξετάσει μια τελική πρόταση για τα κλειστά cockpit στην F1 μόνο εάν δεν υπάρχουν άλλες επιπτώσεις. Τον περασμένο Οκτώβριο η FIA αποκάλυψε πως εξετάζει 3 λύσεις για τα κλειστά cockpit και τον Νοέμβριο του 2015 πραγματοποίησε δοκιμές. Η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται καθώς η Ομοσπονδία θέλει να είναι βέβαιη πως το τελικό σχέδιο δεν ανταποκρίνεται μόνο στην καθολική έγκριση αλλά πληροί κι όλα τα κριτήρια ασφάλειας.

Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια αλλά η F1 παραμένει ένα επικίνδυνο σπορ. Αν όμως υπάρχουν νέα πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια θα προβούμε σε αλλαγές. Όμως πρέπει πρώτα να είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως δεν υπάρχουν άλλες επιπτώσεις. Περιμένουμε την απάντηση των ειδικών οι οποίοι θα μας δώσουν μια τελική πρόταση κι εμείς θα αποφασίσουμε αν αξίζει να γίνει η αλλαγή, ή θα γίνουν τροποποιήσεις ή θα παραμείνει ως έχει η κατάσταση.

Οι λύσεις για τα κλειστά cockpit.

Σχόλια

Σχόλια