Προβληματισμός στη Honda

  Το HRC ανησυχεί για τη νέα RC213V και «τρέχει» να βελτιώσει τη μοτοσικλέτα

  Το πράγμα φάνηκε από την πρώτη στιγμή όταν οι Dani Pedrosa και Marc Marquez οδήγησαν την καινούρια RC213V του 2016 στη Βαλένθια και ήρθαν αντιμέτωποι με τα ίδια ακριβώς προβλήματα που είχε η περσινή μοτοσικλέτα. Ο κινητήρας παρέμεινε πολύ επιθετικός κάτι που δεν άλλαξε και στο δεύτερο τεστ της Jerez παρότι ο κινητήρας απέκτησε περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές.

  Ο Shuhei Nakamoto, μιλώντας στην ισπανική Marca, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη δυναμική της νέας Honda τονίζοντας πως ακόμα τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί.

  Ο αντιπρόεδρος του HRC υπογράμμισε:

  Έχουμε επικεντρωθεί στο να φτιάξουμε μια λιγότερο επιθετική μοτοσικλέτα. Δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα, αλλά για κάποιον λόγο, δεν έχουμε κατασκευάσει ακόμα καλύτερη μοτοσικλέτα σε σχέση με την περσινή. Οι μηχανικοί αναλύουν τους λόγους και ελπίζουμε να έχουμε λύσεις πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

  Στα προβλήματα για τη Honda έρχεται να προστεθεί και το νέο λογισμικό της Dorna το οποίο φαίνεται να δυσκολεύει περισσότερο τους μηχανικούς του HRC σε σχέση με εκείνους της Ducati και της Yamaha, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση. Θα έχουμε όμως μια καλύτερη εικόνα στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ξεκινήσουν οι πρώτες επίσημες δοκιμές του 2016 στη Sepang.

  Σχόλια

  Σχόλια