MV Agusta F3 800 AGO: Ο μύθος συνεχίζεται

  Μια Agusta αφιερωμένη στον θρύλο των Grand Prix Giacomo Agostini

  Δελτίο Τύπου

  Varese, 2 Μαΐου – Όπως και τότε έτσι και σήμερα, η τεχνολογία, η τελειότητα και η υπεροχή αποτελούν τα κριτήρια που μας εμπνέουν για να δημιουργούμε μοναδικές μοτοσυκλέτες. Τριχρωμία, χρυσό και το Νούμερο 1: τα fairings του Campionissimo παραπέμπουν στον συναρπαστικό κόσμο των αγώνων και στην ατμόσφαιρα από τις πίστες όπου γεννήθηκε ο θρύλος των ανίκητων MV Agusta. Οι μοτοσυκλέτες, που έκαναν το όνομα του Giacomo Agostini έναν μοτοσυκλετιστικό θρύλο, τώρα επιστρέφουν από το παρελθόν με την μορφή της πιο γνήσιας replica που κατασκευάστηκε ποτέ, την F3 800 AGO με την αξεπέραστη τεχνολογία για εκρηκτική απόδοση και ασύγκριτη οδηγική απόλαυση.

  Κύριο ρόλο στην κορυφαία απόδοση της F3 800 AGO, σε όλες τις συνθήκες, διαδραματίζει ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας. Πρακτικά χειριστήρια στο τιμόνι της F3 επιτρέπουν στον οδηγό να επιλέξει μία από τις τρεις προεπιλογές απόδοσης του κινητήρα. Όσο για τους πολύ απαιτητικούς, θα ικανοποιηθούν με την δυνατότητα προσωπικής παραμετροποίησης της απόδοσης, καθώς και με το ρυθμιζόμενο (8 προεπιλογές & απενεργοποίηση) traction control.

  Το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) της F3 800 AGO, επιτρέπει στον οδηγό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του set – up της μοτοσυκλέτας του σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, στο δρόμο ή στην πίστα. Σαν μια αυθεντική αγωνιστική μοτοσυκλέτα, η F3 800 AGO δίνει στον οδηγό της τη δυνατότητα ρύθμισης στην σχέση μεταξύ περιστροφής στο γκρίπ του γκαζιού και ανοίγματος στις πεταλούδες ψεκασμού.
  Υψηλή απόδοση και ασφάλεια συνυπάρχουν ακόμη και στην πίστα με την F3 800 AGO, η οποία είναι εφοδιασμένη με το εξελιγμένο σύστημα ABS BOSCH 9MP. Το σύστημα διαθέτει επιλογή RACE, καθώς και μηχανισμό RLM, ο οποίος εμποδίζει τον πίσω τροχό να ανασηκώνεται στο δυνατό φρενάρισμα. Για την εκπληκτική επιβράδυνση φροντίζει ένα κορυφαίο σύστημα φρένων, που αποτελείται από δύο εμπρός δίσκους 320 mm με 4πίστονες δαγκάνες ακτινικής στήριξης monoblock της Brembo, και έναν δίσκο πίσω 220 mm. Αυτό το ελαφρύ και μικρών διαστάσεων σύστημα ABS, θα αποτρέψει οποιοδήποτε επικίνδυνο μπλοκάρισμα τροχού κατά το φρενάρισμα, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την μικρότερη δυνατή απόσταση φρεναρίσματος ακόμη και σε πολύ αντίξοες συνθήκες (π.χ. δυνατό φρενάρισμα στο βρεγμένο).

  Τελειότητα που κρύβεται σε κάθε λεπτομέρεια: μαρσπιέ, όπως και αρκετά τμήματα της μοτοσυκλέτας, κατασκευασμένα από κατεργασμένο ελαφρύ κράμα αλουμινίου, κάνουν την F3 800 AGO ένα εντυπωσιακό δείγμα σχεδιαστικής μοναδικότητας. Αυτή η MV Agusta είναι περισσότερο σκληροπυρηνική, γρήγορη και με σαφή στόχο τις αισθήσεις του αναβάτη σε δρόμο και πίστα, όσο ποτέ άλλοτε

  Η χρήση των ανθρακονημάτων στο εμπρός και πίσω φτερό της μοτοσυκλέτας δίνουν στην F3 800 AGO μια αγωνιστική νότα, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην μείωση του βάρος και ενισχύουν την ήδη πολύ καλή αναλογία κιλών ανά ίππο. Οι εντυπωσιακές σφυρήλατες ζάντες είναι 2 κιλά ελαφρύτερες σε σχέση με αυτές της στάνταρντ έκδοσης, συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση βάρους, ενώ η βάση της πινακίδας, ακολουθεί τις γραμμές της ουράς υπογραμμίζοντας την καθαρόαιμη αγωνιστική καταβολή της μοτοσυκλέτας.

  Η F3 800 AGO είναι μοναδική σε κάθε λεπτομέρεια. Μια ασημένια πλακέτα στην τιμονόπλακα αναφέρει τον αύξοντα αριθμό της, πιστοποιώντας πως η F3 800 AGO είναι μία από τις μοναδικές δημιουργίες της MV Agusta. Μόνο 300 τέτοιες μοτοσυκλέτες θα κατασκευαστούν και η κάθε μία από αυτές θα φέρει στο ρεζερβουάρ καυσίμου της την προσωπική υπογραφή του 15 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Giacomo Agostini.
  Τέλος, η κάθε μία από αυτές τις ασύγκριτες μοτοσυκλέτες θα παραδίδεται με πιστοποιητικό υπογεγραμμένο προσωπικά από τον Giacomo Agostini, τονίζοντας έτσι την μοναδικότητα και την γνησιότητα αυτού του τελευταίου θρύλου της MV Agusta.

  Σχόλια

  Σχόλια