Νεκρός σε τροχαίο ατύχημα ο Stepney

Ο Nigel Stepney, πρώην μηχανικός της Ferrari, έχασε τη ζωή του σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου σε τροχαίο δυστύχημα στο Kent της Αγγλίας, σε ηλικία 56 ετών. Ο Stepney απείχε από την F1 τα τελευταία χρόνια καθώς είχε βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου «spygate» το 2007, όταν  είχε παραδώσει στον Mike Coughlan, της McLaren, τα τεχνικά στοιχεία του μονοθεσίου της Ferrari.

Η αστυνομία του Kent αναφέρει ότι ο Stepney σταμάτησε το όχημα που οδηγούσε στην άκρη του αυτοκινητόδρομου M20 -ο οποίος είναι περιφερικός δρόμος του Λονδίνου με μεγάλη κίνηση- και κατέβηκε από αυτό. Στη συνέχεια παρασύρθηκε από μεγάλο φορτηγό και σκοτώθηκε επί τόπου. Ο λόγος που ο Stepney κατέβηκε από το όχημά του παραμένει άγνωστος.

Ο Βρετανός από το 2010 εργαζόταν στην JRM, ως επικεφαλής και τεχνικός διευθυντής. Το 2011 κατέκτησε το πρωτάθλημα FIA GT1 και το 2012 ηγήθηκε της ομάδας στο WEC. Το 2007 απολύθηκε από τη Ferrari ενώ στο παρελθόν είχε περάσει από τις Lotus και Benetton. Η καριέρα του στη Formula 1 ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με την ομάδα της Shadow.

Σχόλια

Σχόλια