Ελαφρύτερη η Sauber

Η ελβετική ομάδα θα φέρει ένα νέο, ελαφρύτερο, σασί για την C33 στην Ισπανία

Η Sauber είχε αναφέρει νωρίτερα μέσα στη χρονιά πως ετοιμάζει ένα ελαφρύτερο σασί της C33 για το Ισπανικό GP. Το 3ήμερο του αγώνα πλησιάζει και η ελβετική ομάδα ελπίζει να δει καλύτερες ημέρες από εδώ και πέρα. Φέτος η απόδοση της Sauber έχει περιοριστεί σημαντικά από τον κινητήρα της Ferrari. Τα παραπανήσια 13 κιλά από τον αρχικό υπολογισμό των Ιταλών τους έχουν κοστίσει. Επίσης έχουν και τον πιο βαρύ οδηγό του πρωταθλήματος, τον Adrian Sutil. Ο Γερμανός για κακή του τύχη είναι ο πιο μεγαλόσωμος οδηγός και δεν έχει από πού αλλού να χάσει κιλά πλέον.

Το νέο σασί υπολογίζεται πως θα είναι περίπου 20 κιλά ελαφρύτερο. Ένα σημαντικό νούμερο αν σκεφτούμε ότι τα 10 κιλά κοστίζουν 3-4 δέκατα/γύρο. Εκτός από το ελαφρωμένο σασί, θα έχουν και επιπλέον αναβαθμίσεις, όπως νέα εμπρός πτέρυγα, νέο κάλυμμα κινητήρα και αναβαθμισμένα sidepod.

Ο επικεφαλής μηχανικός πίστας, Giampaolo Dall’Ara, δήλωσε:

Ανυπομονούμε να δούμε αν οι προσπάθειές μας θα μας δώσουν καλύτερους χρόνους. Όλες οι ομάδες βελτιώνονται οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που βρεθούμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να πάρουμε μερικούς βαθμούς.

Η Sauber θα μπορέσει να δοκιμάσει περεταίρω τις αναβαθμίσεις της στις δοκιμές 13-14 Μαΐου στο Circuit de Catalunya με τους Giedo van der Garde και Esteban Gutierrez στο τιμόνι.

Σχόλια

Σχόλια