Ο Παπαπαύλου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

  Ο 14χρονος Νότης Παπαπαύλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Assen της Ολλανδίας, στον Αγώνα του Moriwaki 250 Junior Cup

  Δελτίο Τύπου

  Ο 14χρονος Νότης Παπαπαύλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Άσσεν της Ολλανδίας, στον Αγώνα του Moriwaki 250 Junior Cup!
  O Έλληνας οδηγός έκανε άψογο αγώνα στη βρεγμένη πίστα, έδωσε μάχες και τελικά δημιούργησε διαφορά 9” δευτερολέπτων από τους αντιπάλους του για να πάρει την πρώτη νίκη του σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

  Να θυμίσουμε ότι το Moriwaki 250 Junior Cup είναι ένας θεσμός στον οποίο φέτος συμμετέχουν 26 οδηγοί από 13 χώρες του κόσμου, σε 8 Αγωνιστικές Συναντήσεις σε 5 διαφορετικές χώρες, με 13 σκέλη Αγώνων. Ο συγκεκριμένος 2ος Αγώνας έγινε μαζί με Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, στη θρυλική Ολλανδική πίστα, την παλιότερη στον κόσμο που φιλοξενεί MotoGP.

  Στις Κατατακτήριες Δοκιμές ο Νότης πήρε την 3η θέση, χάνοντας την pole position μόλις στα τελευταία λεπτά. Και μάλιστα σε μια πίστα στην οποία είχε κάνει μόλις 11 γύρους στις Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής, ενώ οι δοκιμές του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί.
  Περίπου μία ώρα μετά, βρέθηκε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τη μοτοσυκλέτα του σωστά ρυθμισμένη για τη βρεγμένη πίστα από τον μηχανικό του Βαγγέλη Ζαφειρούλη, ενώ ο πατέρας του Γιώργος παρακολουθούσε με αγωνία τη διαδικασία.

  Μόλις έσβησε το κόκκινο φως ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε καλά, αλλά μετά έχασε κάποιες θέσεις, τη στιγμή που ο Ολλανδός Sander Kroeze πήρε την πρωτοπορία, για να πέσει στον δεύτερο γύρο. Ο Παπαπαύλου πέρασε τότε τον Ιταλό Matteo Novali που συνέχισε να τον πιέζει και άλλαξε την πρώτη θέση μαζί του μερικές φορές, πριν κάνει μια μικρή διαφορά.
  Στον 5ο γύρο ο Ιταλός έπεσε και ο Ολλανδός Swen Grevik προσπάθησε να ακολουθήσει τον Έλληνα οδηγό που όμως με αλάνθαστη οδήγηση – παρά το ότι ήταν η πρώτη φορά από το 2010 που οδηγούσε στο βρεγμένο – δημιούργησε διαφορά ασφαλείας και έφτασε 9” νωρίτερα από όλους στον τερματισμό.
  Πίσω του ο Ελβετός Marcel Brenner κέρδισε τη μάχη για το δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Ολλανδό Vasco van der Valk να παίρνει την τρίτη θέση από τον Grevink.
  Ο περσινός Πρωταθλητής του θεσμού Robert Schotman τερμάτισε 5ος μπροστά από τον Τσέχο Filip Salac (νικητή του πρώτου Αγώνα της χρονιάς), που κέρδισε τη μάχη από τον Γερμανό Kevin Orgis.
  O Oλλανδός de Vries, ο Μεξικανός Delgado και ο Φινλανδός Pullkinen, ακολούθησαν στην κατάταξη.

  Η τριμελής Ελληνική ομάδα, μαζί με κάποιους Έλληνες που ζουν στην Ολλανδία πανηγύρισαν στην απονομή το γεγονός ότι ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος για πρώτη φορά σε πίστα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και για το γεγονός ότι η Ελληνική σημαία υψώθηκε ψηλότερα από όλες.
  Ο Νότης δέχθηκε θερμά συγχαρητήρια από συναθλητές και οργανωτές, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο μόνος οδηγός που δεν προπονείται με ίδια μοτοσυκλέτα με αυτή που τρέχει, λόγω της αδυναμίας εύρεσης χορηγών.
  Ευτυχώς εκτός από μικρή σχετικά βοήθεια της Jet Oil και του ΣΟΑΜ, βρέθηκαν αρκετοί ιδιώτες και καλύφθηκαν τα έξοδα του αγώνα της Ολλανδίας.

  Τώρα η ομάδα θα προσπαθήσει να καλύψει το κόστος που χρειάζεται για να βρεθεί στην Γερμανία στις 15 Ιουνίου για την τρίτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος! Για τον Αγώνα της Γερμανίας χορηγός θα είναι και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας.

  Υ.Γ. Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι την Εθνική αυτή προσπάθεια στηρίζει σύσσωμος ο ειδικός τύπος της μοτοσυκλέτας της χώρας μας! Συγκεκριμένα χορηγοί επικοινωνίας της ομάδας είναι τα περιοδικά MOTOGP WORLD και ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ και οι διαδικτυακοί ισότοποι: www.zougla.gr, www.motograndprix.gr, www.bikeit.gr, www.mototriti.gr, www.bikerspirit.net, www.motorsite.gr, www.mrbike.gr. Τον αθλητή της ΛΕΜΟΤ υποστηρίζουν ως χορηγοί η Jet Oil και ο ΣΟΑΜ (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας).

  Σχόλια

  Σχόλια