Στο Rookie Test στο Bahrain o Ευτύχιος Έλληνας

O Κύπριος θα δοκιμάσει το LMP2 της Strakka

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο στο Bahrain, όμως αρκετές ομάδες και οδηγοί θα παραμείνουν στην πίστα για το Rookie Test την Κυριακή.

Εκεί, ο Ευτύχιος Έλληνας θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στα sportscar, καθώς θα δοκιμάσει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο αγωνιστικό.

Ο Κύπριος, πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά στη Formula Renault 3.5 και κέρδισε με τις εμφανίσεις του την ευκαιρία να οδηγήσει το Gibson 015S Nissan της Strakka Racing. O Έλληνας κέρδισε τη θέση του στο τεστ καθώς ήταν ο καλύτερος οδηγός της Strakka στα πρωταθλήματα με μονοθέσια που συμμετείχε η ομάδα. Μαζί του θα είναι και ο Lewis Williamson, επίσης οδηγός της βρετανικής ομάδας.

Αυτό το τεστ, μπορεί να είναι μια ευκαιρία για τον νεαρό Κύπριο να αναδείξει το ταλέντο του και στα sportscar.

Θα είναι η πρώτη φορά για εμένα και μπορώ να πω πως είναι κάτι που το περιμένω. Προφανώς, μέχρι τώρα αγωνιζόμουν με μονοθέσια αλλά το τεστ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία από την ομάδα. Γνωρίζω την πίστα του Bahrain και ελπίζω τα πράγματα να πάνε αρκετά καλά για να δείξω στην ομάδα τι μπορώ να κάνω. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Αν τα πάω καλά, μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα στην καριέρα μου.

Ο 23χρονος που έγινε ο πρώτος Κύπριος οδηγός που οδήγησε ένα σύγχρονο μονοθέσιο της F1, αγωνίστηκε στο GP3 δύο χρόνια με συνολικά 2 νίκες. Η καλύτερη κατάταξή του στον θεσμό, ήταν το 2013 καθώς τελείωσε τη χρονιά 4ος. Πέρυσι έκανε μερικές εμφανίσεις στο GP2, ενώ φέτος μεταπήδησε στη Strakka Racing και τη Formula Renault 3.5 κατακτώντας 2 νίκες.

Παρά το γεγονός πως ο κύριος στόχος είναι μια θέση στην F1 στο μέλλον, ο Έλληνας έχει αφήσει ανοιχτά τα χαρτιά του για το πού θα αγωνίζεται το 2016. Μερικές από τις επιλογές του είναι το GP2, το WEC, το DTM και η παραμονή στη Formula Renault 3.5.

Το WEC γίνεται όλο και πιο δυνατό. Βλέπεις οδηγούς όπως ο Mark Webber να οδηγούν στην LMP1, ο Montoya και ο Magnussen να κάνουν δοκιμές επίσης με LMP1. Επιπλέον έχουμε οδηγούς, όπως ο Richie Stanaway που αγωνίζεται σε πρωτάθλημα μονοθεσίων, να κάνουν δοκιμές με αγωνιστικό της LMP1. Υπάρχουν επίσης πολλοί οδηγοί ακόμα. Ξέρω πως όλοι θα ήθελαν να είναι στην F1, όμως για διάφορους λόγους δεν μπορεί να γίνει. Το WEC όμως, γίνεται όλο και πιο δυνατό από όλο αυτό.

Ο Έλληνας θα είναι όλο το τετραήμερο στο Bahrain για τον τελευταίο αγώνα του WEC για το 2015, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους οδηγούς της Strakka Racing, Danny Watts, Jonny Kane και Nick Leventis, προτού μπει για πρώτη φορά στο αγωνιστικό της ομάδας την Κυριακή.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια