Ρεαλιστής ο Alonso

Ο Ισπανός βλέπει όχι έχουν να καλύψουν μεγάλο κενό πριν φτάσουν την κορυφή

Μπορεί η Ferrari να φάνηκε βελτιωμένη στη Κίνα με τον Fernando Alonso να ανεβαίνει στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά ο Ισπανός είναι ρεαλιστής. Δηλώνει πως αν θέλουν να φτάσουν στη κορυφή και να παλέψουν για νίκες θα πρέπει να βελτιώνονται ταχύτερα από τους υπόλοιπους διότι η F14T ξεκίνησε από χαμηλότερο επίπεδο κι έχει μεγάλο κενό να καλύψει.

Το μονοθέσιο δεν λειτουργεί σωστά σε αρκετούς τομείς, δεν υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Χρειάζεται να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, να έχουμε καλύτερη αεροδυναμική, καλύτερη πρόσφυση, περισσότερη δύναμη. Υστερούμε σημαντικά σε αυτούς τους πρώτους αγώνες. Στη Κίνα δεν σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο, απλώς κάναμε μικρά βήματα μπροστά. Η δύναμη του κινητήρα έβγαινε καλύτερα στο δρόμο, ο προγραμματισμός του κινητήρα ήταν καλύτερο, επίσης η αεροδυναμική απόδοση ήταν καλύτερη. Όμως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης καθώς ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά. Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε όμως διότι στη Βαρκελώνη και οι άλλες ομάδες θα βρουν μερικά δέκατα οπότε εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω αν θέλουμε να τους πιάσουμε. Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Δεν πρέπει απλώς να βελτιωθούμε σε φυσιολογικό ρυθμό, πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμό.

H Ferrari ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης για την Ισπανία ελπίζοντας να βελτιωθούν σημαντικά τόσο στην αεροδυναμική απόδοση όσο και στην απόδοση του κινητήρα.

Σχόλια

Σχόλια