Πιθανή αποχώρηση της Porsche από την GTE-Pro

H εργοστασιακή ομάδα των Γερμανών αναμένεται να απουσιάσει από το WEC την επόμενη χρονιά

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αρκετές αναφορές που σηματοδοτούν το τέλος της συμμετοχής της Porsche ως εργοστασιακή ομάδα στην GTE-Pro στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Οι φήμες αρχικά ξεκίνησαν στο Nurburgring, με τα ξένα Μέσα να μεταδίδουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως, ο Olaf Manthey, θα αποσύρει την ομάδα του στο τέλος του χρόνου. Επιπλέον, ο Manthey αναμένεται να συμμετάσχει με εργοστασιακή υποστήριξη σε αγώνες GT το 2016, καθώς η Porsche έχει ετοιμάσει τη νέα 911 RSR GT3, η οποία πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το αγωνιστικό της ντεμπούτο στο VLN τον προηγούμενο μήνα.

Η Porsche το 2013, αγόρασε το 51% των μετοχών της ομάδας της Manthey.

Ο Manthey, στο πλαίσιο του αγώνα της Shanghai για το WEC, δήλωσε πως το μέλλον της ομάδας του για την επόμενη χρονιά δεν έχει εξασφαλιστεί. Επίσης, δήλωσε πως η ανακοίνωση για την αγωνιστική δραστηριότητα της ομάδας θα γίνει στα μέσα Δεκέμβρη.

Με την Porsche να συνεχίζει ως εργοστασιακή ομάδα στην GTLM κατηγορία στο Weather Tech Sportscar Championship της IMSA και το 2016, η απουσία της από το WEC, θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στο παγκόσμιό της αγωνιστικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής και οδηγός της Proton Competition, Christian Reid, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ομάδα του στην GTE-Pro, λόγω αύξησης του κόστους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο δύο 911 RSR στο WEC το 2016 στην GTE-Am.

H απουσία της Porsche ως εργοστασιακή ομάδα από το WEC στην GTE-Pro, δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ. Η γερμανική εταιρία, ήδη ετοιμάζει το εντελώς καινούριο GTE αγωνιστικό, το οποίο θα πατήσει πίστα την άνοιξη. Το ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει το 2017 στο WEC.

Η Porsche, πηγαίνει στο Bahrain για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο WEC, με τον Richard Lietz να προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών, ενώ βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια