Νέα λύση από Ferrari για τους κινητήρες της Red Bull

Νέα εξέλιξη στο θέμα κινητήρα για τη Red Bull καθώς ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, επαναφέρει το θέμα και δίνει μία νέα λύση

Νέα εξέλιξη στο θέμα κινητήρα για τη Red Bull καθώς ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, επαναφέρει το θέμα και δίνει μία νέα λύση. Αρχικά η Ferrari είχε πει πως δεν έχει πρόβλημα να προμηθεύσει τους «ταύρους» με τους κινητήρες της, όμως στη συνέχεια οι Maurizio Arrivabene και James Allison, έπεισαν τον πρόεδρο πως αυτό κρύβει μεγάλους κινδύνους για τη Scuderia. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ferrari να προσφέρει κινητήρες παλαιότερου spec στη Red Bull κι εκείνη να αντιδράσει. Στη συνέχεια η Ferrari απέσυρε τελείως την πρότασή της. Τώρα όμως ο Marchionne προσφέρει μία εναλλακτική λύση κάνοντας σαφές πως η Red Bull δεν πρόκειται να έχει τους ίδιους κινητήρες με αυτούς που θα έχουν τα κόκκινα μονοθέσια.

Προσφέρει ένα είδος τεχνικής συνεργασίας με τους ανθρώπους του Milton Keynes αφήνοντάς τους να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι εξέλιξης του κινητήρα, ο οποίος πολύ πιθανόν να έχει ως βάση τη μονάδα του 2016.

Η πιθανότητα συνεργασίας με τη Red Bull για κινητήρα είναι ακόμα μια πιθανή επιλογή, το επιβεβαιώνω ξανά. Όμως η Ferrari δεν θα παρέχει ίδιους κινητήρες στη Red Bull με αυτούς που θα έχει στα μονοθέσιά της στους αγώνες. Η εταιρεία μπορεί να παρέχει κινητήρες διαφορετικού project για τη Red Bull. Επίσης η Ferrari πρόκειται να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες από θέμα μηχανικής ώστε να δώσει στη Red Bull και στις άλλες ομάδες την ευκαιρία να έχουν αυτούς τους κινητήρες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα είναι οι ίδιοι με αυτούς που θα έχουμε στα δικά μας μονοθέσια. 

Τέλος, ο Marchionne αποκάλυψε πως έχει ήδη μιλήσει με το μεγάλο αφεντικό της Red Bull, Dietrich Mateschitz, αλλά και με τον ειδικό σύμβουλό του, Helmut Marko.

Έχω ενημερώσει σχετικά τους Mateschitz και Marko. Το όνειρό μου δεν είναι να νικήσω τη Mercedes αλλά να φέρω τη Ferrari στη θέση που της αρμόζει. Το να μοιραζόμαστε κρίσιμες πληροφορίες είναι στο DNA μας, όμως το να δημιουργούμε εμπόδια για την ομάδα μας είναι ανόητο. Η Ferrari μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της στο κομμάτι της μηχανικής.

Σχόλια

Σχόλια