Νέα από τα paddock στη Shanghai

H δράση την Παρασκευή στην Κίνα ολοκληρώθηκε, όμως οι ειδήσεις εκτός πίστας «τρέχουν»

H δράση την Παρασκευή στην Κίνα ολοκληρώθηκε, όμως οι ειδήσεις εκτός πίστας «τρέχουν»

  • Η πρώτη ημέρα του τριημέρου είδε τον καιρό να κάνει τη χάρη στις ομάδες με τις συνθήκες να επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή των ελεύθερων δοκιμών. Ωστόσο, για τον αγώνα, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 60%.
  • Το μεγάλο νέο της ημέρας όμως, δεν ήταν εσωαγωνιστικό. Ο Darren Cox, o άνθρωπος πίσω από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Nissan, παραιτήθηκε από τη θέση του. Προς το παρόν είναι άγνωστο κατά πόσο θα επηρεαστούν τα προγράμματα της Nissan στα motorsport.
  • Oι ομάδες της LMP1 θα έχουν στη διάθεσή τους 8 σετ ελαστικών της Michelin για τον αγώνα, από τα 6 που έχουν στους υπόλοιπους 6ωρους αγώνες. Η αλλαγή αυτή, οφείλεται στην τραχιά επιφάνεια της πίστας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις ομάδες να αλλάζουν ελαστικά σε κάθε pit stop. Επιπλέον μπορεί να δούμε και μεγαλύτερη μάχη στις κατατακτήριες λόγω των παραπάνω σετ.
  • Ο Henry Pescarolo θα είναι ο Μέγας Αγωνοδίκης στον αγώνα της Κυριακής. Ο 4 φορές νικητής του Le Mans είχε πάρει μέρος στον αγώνα του BPR στο Zhuhai το 1994, τον πρώτο διεθνή αγώνα στην Κίνα.
  • Το Morgan Nissan της Pegasus Racing, που κάνει την one-off εμφάνισή του στο πρωτάθλημα, δεν διαθέτει τη 2015 EVO αναβάθμιση, όπως το Morgan της Morand Racing. Επίσης, η Pegasus είναι η μοναδική ομάδα που χρησιμοποιεί ελαστικά της Michelin στην LMP2.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια