Σκέψεις για βελτίωση του θεάματος

Η Formula 1 έχει μπει σε μια νέα εποχή με πολλές αλλαγές στους κανονισμούς με αποτέλεσμα να αλλάζει σιγά-σιγά η εικόνα της. Αυτό έχει προκαλέσει αρκετά σχόλια και οι άνθρωποι του σπορ προσπαθούν να βρουν λύσεις ώστε να το κάνουν πιο θεαματικό. Σαν πρώτη λύση πρότειναν την αύξηση του θορύβου των μονοθεσίων (σχετικό άρθρο). Όμως πέρα από αυτό πρόσφατα έγιναν κι άλλες προτάσεις.

Ίσως η πιο θεματική περίοδος της Formula 1 ήταν η δεκαετία του ’80 και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90. Έτσι λοιπόν οι ιδέες για βελτίωση του θεάματος βασίζεται σε αυτά τα χρόνια. Οι προτάσεις λοιπόν έχουν ως εξής: μονοθέσια που βγάζουν σπίθες καθώς το πάτωμα ακουμπά στην άσφαλτο, πυρωμένα δισκόφρενα αλλά και ενεργές αναρτήσεις.

Οι περίπλοκοι αεραγωγοί φρένων οι οποίοι ολοένα και περισσότερο σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν καλύτερη αεροδυναμική απόδοση ίσως αποτελέσουν παρελθόν. Η επιστροφή σε πιο συμβατικούς αεραγωγούς φρένων θα μειώσει το κόστος αλλά θα «κάψει» και τις δισκόπλακες των φρένων με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιο εντυπωσιακές εικόνες.

Η πρόταση για την επιστροφή των ενεργών αναρτήσεων βρίσκεται στην ατζέντα του Strategy Group. Με αυτόν τον τρόπο ίσως δούμε ξανά μονοθέσια να βγάζουν σπίθες στις ευθείες καθώς το πάτωμα ακουμπά στην άσφαλτο. Τα μονοθέσια στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχαν πλάκες τιτανίου στο πάτωμά τους αλλά από το 1994 και μετά έχουν ξύλινο δάπεδο ώστε να μην μπορούν να τρέχουν με πολύ χαμηλό ύψος από την άσφαλτο. Αυτή η αλλαγή είχε γίνει για λόγους ασφαλείας, καθώς η «κοιλιά» των μονοθέσιων χτυπούσε στην άσφαλτο και έκανε επικίνδυνα τα μονοθέσια.

Τέλος υπάρχουν κι άλλες σκέψεις, όπως εκκίνηση πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, μείωση της διάρκειας του αγώνα και εισαγωγή περισσότερης «πράσινης» ενέργειας.

Σχόλια

Σχόλια