Τους άρεσε η Κυριακή του Austin

Raikkonen και Arrivabene θεωρούν πως η Κυριακή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν έχει κατατακτήριες κι αγώνα

Το Grand Prix των ΗΠΑ έδωσε την ευκαιρία σε ομάδες κι οδηγούς να ζήσουν ένα διαφορετικό 3ήμερο το οποίο στην πραγματικότητα έγινε 2ήμερο. Το FP2 ακυρώθηκε και οι κατατακτήριες δοκιμές μεταφέρθηκαν για την ημέρα του αγώνα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ ενδιαφέρον σύμφωνα με τον Kimi Raikkonen ο οποίος δηλώνει υπέρ της αλλαγής του φορμάτ των GP. Ο Φινλανδός θεωρεί πως με τις κατατακτήριες και τον αγώνα την ίδια ημέρα η Κυριακή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλους.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκίνησε λίγο νωρίτερα αλλά για να είμαι ειλικρινής θα ήταν πιο ωραίο αν είχαμε 2ήμερο φορμάτ. Θα μπορούσαμε να κάνουμε όλες τις ελεύθερες δοκιμές σε μία ημέρα. Αν το προγραμματίσεις μπορείς να χωρέσεις όλο το παρόν πρόγραμμα σε δύο ημέρες. Μπορείς ακόμα και να αλλάξεις τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών κι από 3 να έχεις 2. Νομίζω πως θα ήταν πιο φθηνό για όλες τις ομάδες. Επίσης υπάρχει περισσότερη δράση την Κυριακή κι αυτό είναι καλύτερο για όλους. Για όλους, γι’ αυτούς που παρακολουθούν αλλά και γι’ αυτούς που οδηγούν. Μπορεί εύκολα να αλλάξει το πρόγραμμα σε 2ήμερο. Όπως φάνηκε στο Austin δεν είναι πολύ πιεσμένο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο επικεφαλής της Ferrari, Maurizio Arrivabene:

Ίσως ένα πιο μαζεμένο πρόγραμμα να ήταν καλύτερο για την F1. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα γεμίσεις τις ημέρες. Η Κυριακή στο Austin ήταν πολύ ενδιαφέρουσα καθώς είχαμε κατατακτήριες κι αγώνα την ίδια ημέρα. Ήταν επίσης ενδιαφέρον και για το κοινό.

Σχόλια

Σχόλια