Το υψόμετρο θα δυσκολέψει τη Honda

H McLaren-Honda μετά από ένα καλό 3ήμερο στις ΗΠΑ ετοιμάζεται για το δύσκολο Grand Prix στο Μεξικό

H McLaren-Honda μετά από ένα καλό 3ήμερο στις ΗΠΑ ετοιμάζεται για το δύσκολο Grand Prix στο Μεξικό. Η ομάδα ακόμα αξιολογεί τα δεδομένα από τον κινητήρα του Fernando Alonso ο οποίος ναι μεν απέδωσε καλύτερα από το προηγούμενο spec αλλά παρόλα αυτά εμφάνισε προβλήματα ισχύος στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν η Honda θα φέρει και δεύτερο κινητήρα για τον Jenson Button στο Μεξικό αλλά το σίγουρο είναι πως θα δυσκολευτούν σημαντικά στο υψόμετρο των 2.200 μέτρων.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Honda, Yasuhisa Arai, το υψόμετρο που βρίσκεται η πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez θα τους δυσκολέψει αρκετά:

Το τούρμπο λόγω του υψομέτρου θα χρειαστεί να δουλέψει σκληρότερα ώστε να φέρει περισσότερο αέρα στον κινητήρα για να διατηρήσει την ιπποδύναμη. Επίσης, θα είναι δύσκολη και η διαχείριση ενέργειας στο ERS καθώς η πίστα έχει μεγάλες ευθείες και σφιχτές στροφές.

Το ίδιο σκεπτικός είναι κι ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier:

Τα χαρακτηριστικά της πίστας δείχνουν πως θα δυσκολευτούμε και θα είναι σημαντικό να δούμε πώς θα εξελιχθεί η φθορά των ελαστικών στη νέα άσφαλτο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε αλλά το ίδιο ισχύει για όλες τις ομάδες.

Σχόλια

Σχόλια