Με 31 συμμετοχές οι 6H της Shanghai

Το WEC ταξιδεύει στην Κίνα, στην προτελευταία στροφή του

Συνολικά 31 αυτοκίνητα θα λάβουν μέρος στις 6H της Shanghai για τον 6ο αγώνα του WEC για το 2015. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην προτελευταία στροφή του και κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Στον αγώνα αυτόν, μπορεί να έχουμε ανάδειξη πρωταθλητών σε δύο κατηγορίες. Αρχικά η Porsche μπορεί να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην LMP1 και η SMP Racing να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα ομάδων αλλά και οδηγών της GTE-Am.

Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα αναμένεται να κριθούν στον τελευταίο αγώνα και τις 6H του Bahrain.

Στη Shanghai παρατηρούνται μερικές αλλαγές, με πιο σημαντική την προσθήκη της Pegasus Racing. Η ομάδα θα παρατάξει ένα Morgan Nissan και για οδηγούς θα έχει τους David Cheng, Ho-PinTung και ο Alex Brundle. Ο Βρετανός επιστρέφει στους αγώνες έπειτα από ένα θέμα υγείας που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για πάνω από 8 μήνες. Ως αποτέλεσμα οι συμμετοχές στην LMP2 αυξήθηκαν στις 9.

Στην LMP1, ο Mathéo Tuscher θα κάνει το ντεμπούτο του στο WEC, αντικαθιστώντας τον Daniel Abt στη Rebellion Racing. O 18χρονος Ελβετός, θα αγωνιστεί στη Shanghai αλλά και στο Bahrain, καθώς ο Abt θέλει να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στη Formula E. O Tuscher θα πλαισιώσει τους Alexander Imperatori και Dominik Kraihamer στο #13 Rebellion R-One AER.

Στην GTE-Pro έχουμε αλλαγές επίσης. Η Young Driver AMR δεν θα αγωνιστεί στις 6H της Shanghai, καθώς υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τις αλλαγές στο BoP που έχουν υποστεί τα αγωνιστικά της Aston Martin. Έτσι η πελατειακή ομάδα της Aston Martin, με τη συγκατάθεση και των χορηγών της αποφάσισε να μη συμμετάσχει στον αγώνα.

Επιπλέον ο Stefan Muecke δεν θα αγωνιστεί στους εναπομείναντες αγώνες του WEC. Ο Γερμανός, δεν είναι στη λίστα των συμμετοχών για τη Shanghai, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει πως θα συμμετάσχει στο FIA GT World Cup το ίδιο σαββατοκύριακο.

Επιπλέον ο Richie Stanaway επιστρέφει στη #99 Aston Martin στην GTE-Pro, μετά τις υποχρεώσεις που είχε στο GP2. Τέλος, οι Nicki Thiim και Klaus Bachler επιστρέφουν στο πρωτάθλημα για τις AMR και Abu Dhabi Proton Racing αντίστοιχα στην GTE-Am.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια