Ράλι Ισπανίας 3η ημέρα: Όλα γίνονται!

  Ο Mikkelsen κατέκτησε την παρθενική του νίκη στο WRC νικώντας στο Ράλι Ισπανίας μετά την εγκατάλειψη του Ogier

  Αυτό το 3ήμερο τα είχε όλα, WRC, F1, MotoGP και μάλιστα όλα είχαν από κάτι φοβερό να δείξουν. Πλημμύρες και πρωτάθλημα στην F1, κλωτσιές στο MotoGP κι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στο WRC.

  Ο Andreas Mikkelsen την Κυριακή κατέκτησε την παρθενική του νίκη στο WRC νικώντας στο Ράλι Ισπανίας μετά την εγκατάλειψη του Sebastien Ogier στην τελευταία ΕΔ. Ο πρωταθλητής είχε τα ηνία του ράλι και δεν υπήρχε καμία απειλή καθώς η διαφορά του από τον Νορβηγό ήταν στα 50 δευτερόλεπτα. Ωστόσο ο Ogier υπέπεσε σε ένα σπάνιο αλλά σοβαρό λάθος. Ο Γάλλος έχασε τον έλεγχο του Polo R WRC κι έπεσε στις μπαριέρες της ΕΔ με αποτέλεσμα να χάσει έναν τροχό και φυσικά τη νίκη.

  Έτσι ο Mikkelsen αναπάντεχα κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο WRC μπροστά από τον Jari-Matti Latvala. Η διαφορά των δύο οδηγών της Volkswagen ήταν στα 3 δευτερόλεπτα με τον Νορβηγό να είναι ταχύτερος του Φινλανδού την τελευταία ημέρα.

  Στην 3η θέση τερμάτισε ο Dani Sordo με το Hyundai i20 WRC πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο ράλι της πατρίδας του. Η πεντάδα συμπληρώθηκε από τα δύο Citroen DS3 WRC των Ostberg και Meeke οι οποίοι όλο το 3ήμερο είχαν ενδοοικογενειακή μάχη.

  Πιο πίσω τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Paddon, Prokop, Neuville, Tidemand και Kopecky.

  Στο Ράλι Ισπανίας είχαμε και πρωταθλητή στην WRC2 καθώς ο Nasser Al-Attiyah τερμάτισε στην 3η θέση και κλείδωσε μαθηματικά τον τίτλο.

  Σχόλια

  Σχόλια