Η FIA ψάχνει φθηνό κινητήρα για το 2017

Η FIA θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό για έναν ανεξάρτητο κατασκευαστή ο οποίος θα προσφέρει χαμηλού κόστους κινητήρες από το 2017

Η FIA στην προσπάθειά της να δημιουργήσει φθηνούς κινητήρες για τις πελατειακές ομάδες θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό για έναν ανεξάρτητο κατασκευαστή ο οποίος θα προσφέρει χαμηλού κόστους κινητήρες από το 2017. Ο διαγωνισμός θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή οι νέοι κινητήρες κοστίζουν περίπου 13-18 εκατομμύρια ευρώ ανά χρονιά τη στιγμή που οι ατμοσφαιρικοί του 2013 κόστιζαν περίπου 7. Ο Bernie Ecclestone μιλώντας στους δημοσιογράφους από το Austin δήλωσε πως θα υπάρξει δελτίο Τύπου Δευτέρα ή Τρίτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βρετανού οι νέοι κινητήρες θα έχουν περισσότερη δύναμη και θα καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί, και ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για επιστροφή των ανεφοδιασμών. Αυτό το ενδεχόμενο είχε αποκλειστεί σε πρόσφατη ψηφοφορία του Strategy Group (σχετικό θέμα).

Ο Ecclestone πιστεύει πως αν δεν βρεθούν φθηνότεροι κινητήρες τότε η F1 κινδυνεύει να χάσει ομάδες. Σύμφωνα με τον Βρετανό υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται για την προμήθεια των νέων κινητήρων, κι ένας από αυτούς είναι η Cosworth η οποία ήταν στο σπορ μέχρι και το 2013.

Τέλος, άλλη μία πιθανή επιλογή είναι η χρήση κινητήρων από το πρωτάθλημα IndyCar. Ο κινητήρας αυτός είναι V6 2.200 κ.εκ. twin turbo και αποδίδει 700 ίππους. Είναι σχεδιασμένος να αντέχει 4.000 χλμ και κοστίζει περίπου 600 χιλιάδες ευρώ.

Σχόλια

Σχόλια