Δίλημμα RBR για τον αναβαθμισμένο Renault

O Ricciardo δεν είναι σίγουρος αν η ομάδα του θα χρησιμοποιήσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα της γαλλικής εταιρίας

Η Red Bull Racing πηγαίνει στο GP Αμερικής έχοντας στη διάθεσή της τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault. H γαλλική εταιρία έχει χρησιμοποιήσει 11 από τα 12 tokens εξέλιξης για να βελτιώσει την απόδοση της μονάδος ισχύος της που υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, ο Daniel Ricciardo παραμένει σκεπτικός καθώς μπορεί ο κινητήρας να δώσει παραπάνω ιπποδύναμη, όμως δεν είναι σίγουρος αν αξίζει να δεχθεί ποινή για να τον χρησιμοποιήσει.

Έχουμε τον κινητήρα διαθέσιμο αν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε αλλά αυτό θα οδηγήσει σε ποινή στο grid. Άρα, πρέπει να κατανοήσουμε αν αυτό αξίζει. Δεν είναι μεγάλη η πρόοδος, άρα δεν αξίζει για εμένα. Αν ξεκινήσουμε από το πίσω μέρος του grid, δεν θα ανακτήσουμε τις θέσεις που θα θέλαμε. Τώρα είμαστε απαισιόδοξοι για τη χρήση του, αλλά ελπίζω να μου πουν πως είναι κάτι διαφορετικό και βρήκαν αρκετή ιπποδύναμη.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας της Renault έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, καθώς η Red Bull δεν έχει εξασφαλίσει κινητήρες για το 2016, με τη μόνη επιλογή να φαίνεται να είναι μόνο η γαλλική εταιρία.

Ωστόσο ο Αυστραλός οδηγός της RBR είναι αισιόδοξος πως η ομάδα θα βρει προμηθευτή κινητήρων για το 2016, όμως ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να είναι και ανταγωνιστικοί.

Η δεύτερη ομάδα της Red Bull, η Toro Rosso δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον νέο, αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault καθόλου μέσα στο 2015. Η Ιταλική ομάδα έχει πολλούς λόγους να παραμείνει στο τωρινό spec, καθώς η αλλαγή στο νέο θα αποφέρει ποινές και όχι αποτελέσματα.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια