Ποιος πάει πού το 2016

Μπορεί τα μεγάλα ονόματα της F1 να έχουν αγωνιστικό κάθισμα για το 2016 αλλά ακόμα υπάρχουν κενές θέσεις για την επόμενη χρονιά

Μπορεί τα μεγάλα ονόματα της F1 να έχουν αγωνιστικό κάθισμα για το 2016 αλλά ακόμα υπάρχουν κενές θέσεις για την επόμενη χρονιά. Lotus, Haas και Manor δεν έχουν ανακοινώσει όλους τους οδηγούς τους με αποτέλεσμα να ακούγονται διάφορα ονόματα, ποιοι όμως θα επικρατήσουν; Στα σίγουρα θα γνωρίζουμε μετά τις ανακοινώσεις αλλά πάμε να δούμε ποιοι έχουν προβάδισμα.

Όσον αφορά στη Lotus γνωρίζουμε ότι ο Pastor Maldonado θα παραμείνει στην ομάδα το 2016, η οποία βέβαια θα ονομάζεται Renault. Στο πλάι του όμως δεν θα έχει τον Romain Grosjean καθώς ο Γάλλος άφησε το αγαπημένο του Enstone για την ομάδα του Gene Haas η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2016. Η Lotus αποκάλυψε ότι συζητά με κάποιους οδηγούς και πως βρίσκεται κοντά σε ανακοίνωση. Όμως με ποιους μιλά; Jolyon Palmer, και Jean-Eric Vergne είναι οι δύο επικρατέστεροι. Ο Palmer έχει περάσει μια ολόκληρη χρονιά ως αναπληρωματικός οδηγός το 2015 γράφοντας πολλά χιλιόμετρα στα FP1 αλλά ο Vergne είναι Γάλλος και έχει την προώθηση της Renault. Δύσκολη μάχη.

Όσον αφορά στη Manor τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα καθώς η μικρή ομάδα δεν έχει μιλήσει για οδηγούς μέχρι στιγμής. Ωστόσο η συνεργασία με τη Mercedes για κινητήρες από το 2016 ανοίγει την πόρτα στον Pascal Wehrlein. Ο νεαρός είναι υπό την προστασία της Mercedes και θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως του χρόνου θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1. Όσον αφορά στον δεύτερο οδηγό, υπάρχει ο Will Stevens ο οποίος έχει μια αξιοπρεπέστατη χρονιά φέτος. Όμως υπάρχει κι ο Alexander Rossi ο οποίος έδειξε να είναι αμέσως πολύ γρήγορος. Ο Αμερικανός έχει ακόμα μερικούς αγώνες με τη Manor το 2015 και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι αξίζει.

Οι Magnussen και Vandoorne είναι άλλοι δύο οδηγοί που έχουν ακουστεί για τη Manor το 2016 αλλά το πιθανότερο είναι να δούμε τον Δανό εκτός F1 και τον νέο πρωταθλητή του GP2 αναπληρωματικό στη McLaren.

Φυσικά υπάρχει κι ο Esteban Ocon ο οποίος επίσης βρίσκεται στο πρόγραμμα νέων της Mercedes, όπως ο Wehrlein. Ο Ocon έχει γράψει κάποια χιλιόμετρα με τη Lotus σε δοκιμές και θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τον δούμε στην F1 καθώς είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να νικήσει τον Max Verstappen στην EuroF3 το 2014.

Τέλος, η Haas F1 έχει ήδη ανακοινώσει τον Romain Grosjean και βρίσκεται κοντά στην ανακοίνωση του δεύτερου οδηγού. Η ομάδα έχει στενή συνεργασία με τη Ferrari και το πιθανότερο είναι να δούμε τον Esteban Gutierrez να πλαισιώνει τον Γάλλο. Φυσικά κι εδώ ακούγεται το όνομα του Magnussen αλλά για μία ακόμα φορά ο Δανός φαίνεται πως δεν έχει πολλές ελπίδες.

Όλα αυτά βέβαια θα ισχύσουν μόνο εάν οι Red Bull Racing και Toro Rosso παραμείνουν στην F1 το 2016, αν φύγουν τότε χάσαμε τη μπάλα…

Σχόλια

Σχόλια