Στα 46G το ατύχημα του Sainz

H Toro Rosso δήλωσε πως ο οδηγός της δέχθηκε 46G κατά την πρόσκρουση στις μπαριέρες στο FP3

O Carlos Sainz Jr. είχε ένα τρομακτικό ατύχημα το Σάββατο στο FP3, με τον Ισπανό να παίρνει ωστόσο το «ΟΚ» από τη FIA για τον αγώνα. Όμως ένα πρόβλημα στα φρένα έφερε τον Sainz εκτός αγώνα. Ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, δήλωσε πως ο οδηγός του άλλαξε ρυθμίσεις πριν τη στροφή 13 όπου έχασε τον έλεγχο και είχε πρόσκρουση στα προστατευτικά λάστιχα.

Χτύπησε τον τοίχο με τον μπροστά αριστερά τροχό έχοντας 204 χλμ/ω και προσέκρουσε στα προστατευτικά λάστιχα με περίπου 150 χλμ/ω. Η σύγκρουση αυτή έφτασε τα 46G. Πήρε αρκετή ώρα να τον βγάλουν από το μονοθέσιο, αλλά ο Carlos δεν είχε τραυματιστεί. Τον πήγαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις και πήρε εξιτήριο αργά το απόγευμα.

Ο Tost συνέχισε, λέγοντας πως χρειάστηκε να περάσει τις εξετάσεις της FIA ξανά το πρωί του αγώνα.

Το πρωί του έκαναν έλεγχο εδώ στο ιατρικό κέντρο. Οι γιατροί είπαν πως είναι 100% έτοιμος και πως μπορούσε να τρέξει. Αν ήθελε από εκεί και πέρα να τρέξει, από εμένα είχε το πράσινο φως. Δεν ήταν δικό του λάθος. Το αυτοκίνητο απλά βγήκε εκτός ελέγχου.

Ο Sainz, παρά το ατύχημα δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του και θυμόταν ό,τι συνέβη.

Ήμουν τυχερός που δεν μου συνέβη τίποτα. Πήρε λίγο χρόνο να με βγάλουν από το αυτοκίνητο, αλλά  είχα τις αισθήσεις μου. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να ενημερώσω την ομάδα, την οικογένειά μου και τους φιλάθλους πως ήμουν καλά. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την ομάδα να τους πω ότι ήμουν καλά.  Το πρώτο πράγμα που έκανα στο νοσοκομείο ήταν να ξαναδώ το ατύχημα.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια