Πειραματικό το GP Ρωσίας για τη McLaren

Alonso και Button προετοιμάζονται για έναν διαφορετικό αγώνα στο Sochi

Οι κατατακτήριες του GP Ρωσίας άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα στην ομάδα της McLaren. Ο Jenson Button ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα στα δοκιμαστικά και θα εκκινήσει από τη 13η θέση στον αυριανό αγώνα αλλά ο Fernando Alonso από την άλλη, τέθηκε εκτός μάχης από το Q1. Βέβαια αυτό έχει λίγη σημασία καθώς ο Ισπανός κουβαλά ποινή 25 θέσεων για τον αγώνα.

Ο Alonso χρησιμοποίησε τον  νέο αναβαθμισμένο κινητήρα της Honda στο FP1, όμως άλλαξε στον παλιό για το υπόλοιπο τριήμερο.

Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στον αγώνα. Είναι ακόμα πολύ σημαντικός για εμάς καθώς έχουμε κάποια πειραματικά κομμάτια σε αυτόν τον αγώνα μιας και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το 2016. Οπότε χρειαζόμαστε δεδομένα από αυτά τα κομμάτια. Όποιο και να ήταν όμως το αποτέλεσμα σήμερα, λόγω των ποινών θα εκκινούσαμε από την τελευταία θέση.

Ο Button από τη μεριά του φάνηκε χαρούμενος με το αποτέλεσμα, όμως κρατά μικρό καλάθι για τον αγώνα.

Γνωρίζαμε εξ’αρχής πως το συγκεκριμένο σιρκουί θα είναι δύσκολο για εμάς. Δεν περίμενα να είμαστε στη 13η θέση, οπότε νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά. Στο Q2 οι θερμοκρασίες έπεσαν αρκετά. Ο τελευταίος μου γύρος έγινε με κρύα ελαστικά, αλλά δεν ήταν και τόσο κακός. Ο αγώνας αύριο θα είναι δύσκολος, όμως πιστεύω πως θα συλλέξουμε πολύτιμα δεδομένα.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια