Είναι νωρίς για να κρίνουμε τον Magnussen

Η χρονιά ξεκίνησε ονειρεμένα για τον Kevin Magnussen ανεβαίνοντας στο βάθρο στον παρθενικό του αγώνα στη Formula 1. Αλλά η συνέχεια δεν είναι τόσο καλή για τον νεαρό Δανό. Ο rookie της McLaren ταλαιπωρείται από την δύσκολη MP4-29 η οποία υστερεί σημαντικά σε κάθετη δύναμη. Ο επικεφαλής της ομάδας, Eric Boullier, εξηγεί πως ο νεαρός βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία εκμάθησης και δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Επίσης το ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα μονοθέσιο που δεν τον βοηθάει και τόσο του κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη.

Προφανώς είναι ένας rookie οδηγός και μου θυμίζει τους Grosjean και Petrov όταν ήμουν στη Lotus. Πέρασαν τις ίδιες διαδικασίες, την ίδια καμπύλη εκμάθησης. Σίγουρα δεν τον βοηθάει ότι είναι σε ένα δύσκολο μονοθέσιο καθώς δεν έχει την εμπειρία να το κατανοήσει απόλυτα.

Ο Magnussen έχει βρεθεί αρκετέ φορές στριμωγμένος στην κίνηση και δεν έχει γλυτώσει τις επαφές. Έλλειψη εμπειρίας. Λογικό. Όμως η ταχύτητα υπάρχει στον νεαρό ο οποίος παραδέχεται ότι δυσκολεύεται από την έλλειψη κάθετης δύναμης.

Δεν έχουμε αρκετή κάθετη δύναμη. Είναι κρίμα πραγματικά. Νομίζω πως αυτό είναι το μοναδικό μας πρόβλημα. Ο τρόπος που αντιδρά το μονοθέσιο είναι καλός αλλά συνολικά δεν έχουμε πρόσφυση.

Σχόλια

Σχόλια