Σημαντικά σημάδια βελτίωσης στη Lotus

O Grosjean θεωρεί πως πλέον η Ε22 είναι η 2η ομάδα της Renault σε δυναμικότητα

Η Lotus έδειξε στη Κίνα πως έχει μπει στον σωστό δρόμο, χωρίς προβλήματα και βελτιωμένο τον κινητήρα της Renault. Η Ε22 στα χέρια του Romain Grosjean μπήκε στη 10άδα στις κατατακτήριες δοκιμές κι αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στον αγώνα, πολύ πιθανόν να είχαν έρθει και οι πρώτοι βαθμοί. Ο Γάλλος είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια καθώς η ομάδα ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης στην Ισπανία, ελπίζοντας να κάνουν ένα… restart στη χρονιά.

Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε τα προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων θα είχαμε μπει στους βαθμούς. Όμως αν κοιτάξουμε το 3ήμερο συνολικά κατά 90% είναι θετικό. Η Renault έκανε καλή δουλειά, η Lotus επίσης. Δεν έγινε επανάσταση απλώς κάναμε ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ήμασταν η δεύτερη ομάδα της Renault στη Κίνα, μπροστά από τη McLaren και τη Toro Rosso. Παλέψαμε με τη Force India και αυτό είναι θετικό.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gerard Lopez, εξήγησε πως ο Grosjean είχε προβλήματα με τον διαχύτη της Ε22 κι αυτό τον καθυστέρησε τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα. Με λίγα λόγια μας είπε ότι δεν είδαμε τις πραγματικές δυνατότητες του μονοθεσίου.

Ο Romain είχε ένα πρόβλημα με την κάθετη δύναμη και αυτό τον καθυστέρησε. Ο στόχος ήταν η 6η θέση στις κατατακτήριες και ήμασταν κοντά. Αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα στον αγώνα κι έτσι το μονοθέσιο ήταν δύσκολο στην οδήγηση. Όμως πιστεύω πως αν δεν είχαμε το πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων θα μπορούσαμε να τερματίσουμε στην 9η-10η θέση. Όταν χάσαμε την 4η σχέση δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουμε κάποια ζημιά στον κινητήρα. Ήδη χρησιμοποιούμε τον 3ο κινητήρα με τον Pastor, οπότε φέραμε τον Romain στα pit.

Σχόλια

Σχόλια