Πως έχασε το βάθρο ο Ricciardo

Για ένα ακόμα 3ημέρο ο Daniel Ricciardo εξουδετέρωσε τον Sebastian Vettel, τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα. Μόνο που αυτή τη φορά ίσως να μην πείρε τα μέγιστα από τον αγώνα και ίσως υπαίτιος να είναι ο Γερμανός. Αρκετοί αναλυτές της Formula 1 θεωρούν ότι ο Ricciardo θα μπορούσε να βρεθεί κοντά στον Fernando Alonso στο τέλος του αγώνα και να τον πιέσει για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Ricciardo συνολικά έκανε καλύτερη διαχείριση ελαστικών από τους Alonso και Vettel και η στρατηγική του ήταν η εξής: τα δύο πρώτα stint ήταν μεγαλύτερα από αυτά των αντιπάλων του ώστε να έχει πιο φρέσκα ελαστικά στο τέλος για να επιτεθεί. Ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός και έδειχνε ότι μπορούσε να κάνει αυτή τη στρατηγική να δουλέψει αλλά…

Δεν κατάφερε να κάνει την τέλεια εκκίνηση όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα καθώς υπήρχε λάδι από υποστηρικτικό αγώνα στο σημείο που βρισκόταν.  Οι άνθρωποι της πίστας είχαν ρίξει την απορροφητική σκόνη αλλά σίγουρα αυτό επηρέασε την εκκίνηση του Αυστραλού. Αν είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την πρώτη σειρά της εκκίνησης που είχε τότε αναμφίβολα θα ήταν στο βάθρο. Ακόμα κι έτσι υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές της F1 που θεωρούν ότι αν ο Vettel δεν τον καθυστερούσε αυτούς τους δύο γύρους τότε θα βρισκόταν πίσω από τον Alonso στους 4-5 τελευταίους γύρους.

Είναι λίγο παρατραβηγμένο αλλά ακόμα κι έτσι να γινόταν, μάλλον δύσκολα θα μπορούσε να περάσει τον Ισπανό. Βέβαια η Ferrari είχε κάνει το λάθος και είχε βάλει τον Alonso σε μεγάλο stint στο τέλος. Αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά του δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση όσο αυτά του Ricciardo. Όμως υπάρχει και το άλλο δεδομένο, η RB10 υστερούσε σημαντικά σε τελική ταχύτητα από την F14T. Τα onboard του Vettel στην αρχή του αγώνα όταν ήταν κοντά στον Alonso έδειχναν ότι ακόμα και με το DRS ανοιχτό δεν μπορούσε να τον πλησιάσει για να επιχειρήσει προσπέρασμα. Άρα τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τον Αυστραλό, ακόμα κι αν τον έφτανε.

Αν είχε σταθεί λίγο πιο τυχερός και δεν είχαν… σπάσει οι λαδιέρες (Porsche Carrera Cup Asia) σε εκείνο το σημείο θα είχε σίγουρη τη 3η θέση.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια