Σεμινάριο από Rosberg

Ο Γερμανός διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον αγώνα στη Κίνα χωρίς δεδομένα τηλεμετρίας

Την Κυριακή που μας πέρασε όλοι επικεντρωθήκαμε στην σπουδαία νίκη του Lewis Hamilton στη Κίνα ο οποίος έκανε τα πάντα σωστά και μείωσε τη διαφορά του από τον Nico Rosberg στο πρωτάθλημα οδηγών. Όμως με μια καλύτερη ματιά βλέπουμε ότι επίσης εκπληκτικό αγώνα έκανε κι ο Γερμανός ο οποίος διόρθωσε την κακή εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να νικήσει τον Hamilton ήταν αδύνατο, προσωπικά πιστεύω ότι και 2ος αν εκκινούσε δεν θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ο Βρετανός ήταν άπιαστος.

Ας δούμε όμως τι κατάφερε ο Rosberg στη Σαγκάη. Το κυριότερο, έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών με τη 2η θέση. Ο Γερμανός εκτός από κακή εμφάνιση στις κατατακτήριες έκανε και κακή εκκίνηση και αυτό ανέβασε ακόμα παραπάνω τον δείκτη δυσκολίας. Επίσης άλλος ένας παράγοντας που του έκανε τη ζωή δύσκολη ήταν το πρόβλημα στην τηλεμετρία. Η Mercedes δεν είχε live δεδομένα από το μονοθέσιο με αποτέλεσμα ο Rosberg να πρέπει να διαχειριστεί τα πάντα μόνος του. Έπρεπε να κάνει οικονομία καυσίμου, να διαχειριστεί σωστά το σύστημα ανάκτησης ενέργειας χωρίς τη βοήθεια της ομάδας. Επίσης παράλληλα έπρεπε να διαχειριστεί και τα ελαστικά του. Θα μου πείτε αυτό έκανε κι ο Hamilton, όμως ο Rosberg έπρεπε να πιέσει και να ξεμπλοκάρει από την κίνηση. Είναι διαφορετικό όταν βρίσκεσαι στην κορυφή και κάνεις τον αγώνα σου. Επίσης δεν γνώριζε πόσο μεγάλη ήταν η ζημιά που είχε από την επαφή του με τον Bottas στην εκκίνηση του αγώνα.

Στο τέλος του πρώτου γύρου βρέθηκε 6ος κι έτσι έπρεπε με κάποιο τρόπο να σκαρφαλώσει στο grid. Οι δύσκολοι αντίπαλοι ήταν οι δύο RBR και ο Alonso. Κατάφερε να περάσει τον Ricciardo με καλή στρατηγική όταν έκανε το πρώτο του pitstop στον 13ο γύρο. Η Red Bull είχε επικεντρωθεί στο πως θα βρεθεί μπροστά από τον Alonso κι έτσι δεν προσπάθησε να βρει απάντηση στην στρατηγική της Mercedes. Ο Vettel στη συνέχεια αντιστάθηκε αλλά η υπεροχή της W05 ήταν ξεκάθαρη κι ο Rosberg βρέθηκε μπροστά του περίπου στο 1/3 του αγώνα. Η Ferrari προσπάθησε να κρατήσει τη 2η θέση που είχε μέχρι το 2ο pitstop με τον Alonso αλλά δεν τα κατάφερε. Στην αρχή του τελευταίου stint ο Rosberg είχε φτάσει τον Ισπανό και στα φρένα μετά τη μεγάλη ευθεία πέρασε. Από εκείνο το σημείο και ύστερα ο Γερμανός ηρέμησε και διαχειρίστηκε τον ρυθμό του μέχρι το τέλος.

Ο Rosberg πραγματικά οδήγησε εκπληκτικά στη Κίνα και πήρε πανάξια τη 2η θέση. Σίγουρα η Mercedes του έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα αλλά το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Alex

Σχόλια

Σχόλια