Επίσημο: Με κινητήρες Mercedes η Manor

Η Manor ξεκινά συνεργασία με τη Mercedes αφήνοντας τη Ferrari

Το τελευταίο διάστημα είχε γίνει ευρέως γνωστό πως η Manor σκεφτόταν πολύ σοβαρά την αλλαγή κινητήρων για το 2016. Οι συζητήσεις με τη Mercedes τελικά εξελίχθηκαν πολύ καλά για τη μικρή ομάδα και σήμερα 1/10 επιβεβαιώθηκε επίσημα πως η Manor θα έχει τους γερμανικούς κινητήρες ξεκινώντας από του χρόνου. Η βρετανική ομάδα θα έχει κινητήρα του 2016 κι όχι μίας χρονιάς πίσω. Φυσικά αντάλλαγμα γι’ αυτό φαίνεται πως θα είναι μία, ίσως και δύο, θέσεις σε προστατευόμενους οδηγούς της Mercedes. Είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Pascal Wehrlein θα οδηγεί για τη Manor του χρόνου ως αντάλλαγμα για φθηνότερους κινητήρες. Επίσης υπάρχει και το σενάριο να δούμε τον Esteban Ocon ο οποίος επίσης είναι στην οικογένεια της Mercedes.

Στη σύναψη της συμφωνίας των δύο πλευρών βοήθησε το ότι η Lotus θα εξαγοραστεί από τη Renault και δεν θα είναι πελάτης των Γερμανών για του χρόνου.

Ο επικεφαλής της Manor, John Booth, δήλωσε:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη νέα μας συνεργασία με τη Mercedes-Benz για το 2016 αλλά και πέρα από αυτό. Υπήρξαν πολλοί παράγοντες οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στο να παρθεί αυτή η απόφαση και η δυναμική του πακέτου της Mercedes μιλά από μόνο του. Το 2015 ήταν μία χρονιά ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς. Τώρα μαζί με τη Mercedes βλέπουμε με άλλο μάτι το 2016.

Σχόλια

Σχόλια