Πιθανή συμμετοχή της Chevrolet στο WEC

Το 2016 μπορεί να βρει τη Labre να αγωνίζεται στη μεγάλη LMGT κατηγορία

Η Chevrolet μπορεί να έχει συμμετοχή στην GTE-Pro κατηγορία του World Endurance Championship από το 2016, εάν υπάρξει συμφωνία της Labre Competition με τον Wayne Taylor.

Ο Taylor επιβεβαίωσε στο πλαίσιο του Lone Star Le Mans στο COTA, πως υπάρχουν συζητήσεις με στόχο να παρατάξουν μία Corvette C7.R. Οι δύο πλευρές έθεσαν διορία έως τις 31 Οκτωβρίου για να επιτευχθεί η συμφωνία, στην οποία μπορεί να έχουμε πάνω από δύο εργοστασιακούς οδηγούς της Corvette στους όρους.

Η συμμετοχή στην GTE-Pro έχει μεγάλη σημασία για τη Chevrolet, καθώς το 2016 η Ford επιστρέφει στους αγώνες αντοχής με το νέο αγωνιστικό της.

Ένας από τους πιθανούς λόγους που μπορεί να κρατήσουν πίσω τη συμφωνία είναι πως αγώνες του WEC και του Weather Tech Sportscar Championship συμπίπτουν τις ίδιες ημερομηνίες.

Ο πρώτος αγώνας του WEC για το 2016 στο Silverstone είναι προγραμματισμένος για τις 15-17 Απριλίου, τις ίδιες μέρες που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο Long Beach. Επίσης οι GTLM κατηγορίες θα έχουν αγώνα και στο Lime Rock την ίδια ημερομηνία με τον αγώνα του WEC στο Nurburgring.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια