Επίσημο: Ο Grosjean στη Haas

Η Haas F1 Team παρουσίασε τον Romain Grosjean ως οδηγό της ομάδας για το 2016

Η Haas F1 Team παρουσίασε τον Romain Grosjean ως οδηγό της ομάδας για το 2016. Η αμερικανική ομάδα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη βάση της στις ΗΠΑ κι εκεί επιβεβαίωσε πως ο Γάλλος αφήνει τη Lotus για να ζήσει το… αμερικανικό όνειρο.

Ο Grosjean μέσα από αυτή την αλλαγή ομάδας θέλει να έρθει πιο κοντά στη Ferrari, η οποία έχει στενή συνεργασία με τη Haas, ώστε να μπορέσει να χωθεί στο κενό που πιθανόν δημιουργηθεί το 2017 με την αποχώρηση του Kimi Raikkonen.

Σήμερα η Haas παρουσίασε μόνο τον Grosjean κι όχι και τον Esteban Gutierrez. Ωστόσο ο Μεξικανός είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Ο Grosjean δήλωσε:

Αυτό που φτιάχνει ο Gene Haas και η ομάδα του είναι εντυπωσιακό και είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος αυτού του εγχειρήματος. Η F1 είναι πολύ ανταγωνιστική κι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις είναι να βρίσκεις νέους τρόπους να κάνεις πράγματα. Αυτή είναι μία νέα ευκαιρία, με μία νέα ομάδα η οποία προσεγγίζει διαφορετικά την F1. Πιστεύω σε αυτόν τον τρόπο προσέγγισης κι εκείνη πιστεύει σε εμένα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον μου με τη Haas.

Ο Gene Haas δήλωσε:

Θέλαμε έναν έμπειρο οδηγό που να έχει την ικανότητα να μας βοηθήσει στην εξέλιξη του μονοθεσίου και της ομάδας μας. Είμαι στους αγώνες πολλά χρόνια κι έχω μάθει πως το πιο σημαντικό συστατικό για μία καλή ομάδα είναι ο οδηγός. Ο Romain έχει ισχυρά στοιχεία και θα γίνει ένα σπουδαίο κεφάλαιο για τη Haas.

Σχόλια

Σχόλια