Η F1 υπό έρευνα από την ΕΕ

Force India και Sauber υπέβαλαν επίσημη καταγγελία στην EE για τη διακυβέρνηση και τη δομή πληρωμών της F1

Το πρόβλημα του αυξημένου κόστους ήταν πάντα ένα από τα σημαντικότερα θέματα στη Formula 1. Ωστόσο όσο περνάει ο καιρός η F1 δείχνει να νοιάζεται ολοένα και λιγότερο για τις μικρότερες ομάδες με αποτέλεσμα στο τέλος του 2014 το grid να μειωθεί. Η Caterham αποχώρησε και λίγο έλειψε να χάσουμε και τη Marussia, η οποία τελικά βρήκε επενδυτή και μετονομάστηκε σε Manor. Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Οι Force India, Sauber και Lotus αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα εδώ και αρκετό καιρό. Οι δύο πρώτες τα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής αλλά όσον αφορά στην ομάδα του Enstone αν δεν ήταν η Renault να προχωρήσει στην εξαγορά φέτος θα ήταν η τελευταία της χρονιά.

Τον Μάιο του 2014 οι Force India, Sauber, Caterham και Marussia είχαν στείλει μια επιστολή στη FIA ζητώντας να βρει λύση στο πρόβλημα του ελέγχου των εξόδων λέγοντας μάλιστα πως τίθεται θέμα νομιμότητας του F1 Strategy Group. Τότε είχαν αναφέρει ότι θα ζητήσουν τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να γίνει η καταγγελία. Οι Force India και Sauber υπέβαλαν επίσημη καταγγελία στην επιτροπή αγώνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διακυβέρνηση και τη δομή πληρωμών της F1.

Το επόμενο βήμα είναι το εξής: η ΕΕ θα καλέσει τα μέρη που έχουν κατηγορηθεί να απαντήσουν στα ερωτήματά της και να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα που θα ζητηθούν.

Ο στόχος των Force India και Sauber είναι να γίνει πιο δίκαιη μοιρασιά των εσόδων. Εδώ μπορείτε να δείτε τα έσοδα των ομάδων το 2014.

Τέλος θα έχει σημασία να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Bernie Ecclestone σε όλο αυτό καθώς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ακυρώνοντας συμφωνίες με τις μεγάλες ομάδες και ανακατεύοντας την τράπουλα…

Σχόλια

Σχόλια