Ο Grosjean μεγάλη απώλεια για τη Lotus

H Haas αναμένεται να ανακοινώσει τον Grosjean και η Lotus λυπάται που τον χάνει

Σήμερα, Τρίτη 29/9, αναμένεται η ανακοίνωση του Romain Grosjean στη Haas για το 2016. Ο Γάλλος πρόκειται να αφήσει το Enstone μετά από πολλά χρόνια και θα κάνει το επόμενο βήμα. Ωστόσο είναι τελικά σωστή απόφαση; Μόνο ο χρόνος θα δείξει καθώς αυτή τη στιγμή η Lotus θα μετατραπεί σε Renault κι όλοι γνωρίζουμε τι μπορούν να καταφέρουν οι Γάλλοι με τη δική τους εργοστασιακή ομάδα στην F1. Το στοίχημα του Grosjean πάντως δεν είναι η Haas, η αμερικανική ομάδα είναι απλώς το σκαλοπάτι για κάτι μεγαλύτερο, τη Ferrari. Ο Γάλλος γνωρίζοντας τις πολύ καλές σχέσεις Ferrari-Haas θέλει να έχει μια ευκαιρία να μπει στην οικογένεια του Maranello το 2017, τότε που μάλλον ο Kimi Raikkonen θα αποχαιρετήσει την F1 και θα δημιουργηθεί κενό.

Long shot που λένε, αλλά το πήρε απόφαση και μένει να δούμε αν θα του βγει.

Ωστόσο ο επικεφαλής λειτουργιών πίστας της Lotus, Alan Permane, δηλώνει πως ο Grojean θα είναι μεγάλη απώλεια για την ομάδα.

Δεν μπορούσα να του ζητήσω περισσότερα, είχε καλές κατατακτήριες και τέλειο αγώνα. Θα είναι μεγάλη απώλεια για εμάς. Είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για οποιαδήποτε ομάδα διότι συνδυάζει εμπειρία και ταχύτητα.

Όσον αφορά στον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Grosjean στη Haas, αυτός μάλλον θα είναι ο αναπληρωματικός της Ferrari, Esteban Gutierrez.

Τέλος, στο πλάι του Pastor Maldonado μάλλον θα βρεθεί ο Jolyon Palmer. Αν ρωτούσατε εμάς βέβαια θα λέγαμε Palmer και Ocon αλλά τα χρήματα της PDVSA είναι πολλά!

Σχόλια

Σχόλια