Οι Αυστραλοί αντιδρούν στην πρόταση Ecclestone

O Ecclestone θέλει νωρίτερα το GP Αυστραλίας αλλά εκείνοι αντιδρούν

Όπως σας έχουμε αναφέρει, ο Bernie Ecclestone ψάχνει να βρει λύσεις με το πρόγραμμα του 2016 καθώς έχει βάλει 21 αγώνες κι αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα. Οι ομάδες διαμαρτύρονται για το πολύ πιεσμένο πρόγραμμα του καλοκαιριού καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα γίνονται συντηρήσεις των εξοπλισμών αλλά βγαίνουν και οι άδειες του προσωπικού.

Η τελευταία λύση που φαίνεται να συζητά ο Ecclestone είναι να μετακινηθεί το GP Αυστραλίας με το οποίο ξεκινά η χρονιά. Η ημερομηνία που έχει δοθεί αυτή τη στιγμή είναι 3 Απριλίου αλλά θέλει να μετακινηθεί για τις 27 Μαρτίου. Εκείνη την ημέρα βέβαια είναι Πάσχα για τους Αυστραλούς κι αυτό ήδη προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις.

Ο CEO του GP Αυστραλίας, Andrew Westacott, δήλωσε πως η 27η Μαρτίου είναι μη αποδεκτή ημερομηνία.

Δεν είναι πρόβλημα. Ο αγώνας θα γίνει την ημερομηνία που βολεύει την F1 όμως εκτός του 3ημέρου του Πάσχα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Η διεξαγωγή του Grand Prix Αυστραλίας το σαββατοκύριακο του Πάσχα δεν είναι αποδεκτή. 

Το ΠΣΜΑ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα κι εκεί αναμένεται να μάθουμε το τελικό πρόγραμμα για το 2016. Οι ημερομηνίες που παίζουν αυτή τη στιγμή είναι 13 Μαρτίου και 20. Αυτό βέβαια θα δημιουργήσει πρόβλημα με την εξέλιξη των μονοθεσίων και με τις χειμερινές δοκιμές. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ανακοινωθεί πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, οι χειμερινές δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου. Αν βέβαια το GP Αυστραλίας μετακινηθεί νωρίτερα τότε θα μετακινηθούν και οι χειμερινές δοκιμές αλλά όπως και να έχει οι ομάδες θα έχουν μικρότερο περιθώριο ώστε να ετοιμάσουν τα τελικά spec με τα οποία θα ξεκινήσουν τη χρονιά.

Σχόλια

Σχόλια