Απογοητευμένος με τη McLaren ο Button

Ένα πολύ απλό αλλά σημαντικό λάθος στέρησε από τον Button το Q2

Ο Jenson Button είναι απογοητευμένος με τη McLaren καθώς του στέρησε τη δυνατότητα να μπει στο Q2 με ένα πολύ απλό αλλά σημαντικό λάθος που έκανε. Η ομάδα δεν τον ενημέρωσε για το ποια ρύθμιση έχει στον κινητήρα του κι έτσι όταν πίεσε για την ταχύτερη επίδοση οι ρυθμίσεις ήταν τέτοιες που άδειασαν την μπαταρία του ERS στα μισά του γύρου. Έτσι ο Βρετανός δεν είχε ERS για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του γύρου με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να συνεχίσει. Αύριο εκκινεί 16ος.

Στην πρώτη μου προσπάθεια δεν είχα ενημερωθεί για το τι λειτουργία είχα στον κινητήρα. Κάθε φορά πριν έναν χρονομετρημένο γύρο ενημερωνόμαστε, αλλά αυτή τη φορά δεν μου είπαν. Ήμουν με λάθος ρυθμίσεις κι έτσι η μπαταρία του ERS άδειασε στα μισά του γύρου. Δεν επιτρέπεται να γίνονται αυτά τα λάθη, είναι απλά πράγματα. Έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα να ανησυχούμε και δεν πρέπει να χάνουμε απόδοση από τέτοια λάθη. Δεν εκφράζω την απογοήτευσή μου, λέω το προφανές. Πρέπει να λύσουμε αυτά τα μικρά προβλήματα διότι έχουμε μεγαλύτερα να αντιμετωπίσουμε. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να μπω στο Q2 αλλά ένιωσα πως θα μπορούσα. Τώρα δεν αλλάζει κάτι. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος για όλους διότι τα ελαστικά μετά από έναν γύρο υπερθερμαίνονται.

Από την άλλη ο Fernando Alonso ήταν πολύ ευχαριστημένος, αλλά κυρίως με τον εαυτό του καθώς όπως δήλωσε σημείωσε τον καλύτερο γύρο της καριέρας του.

Το σημερινό αποτέλεσμα νομίζω πως ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να προσφέρω. Είπα στους μηχανικούς μου πως ο σημερινός μου γύρος ήταν ο καλύτερος της καριέρας μου σε αυτή την πίστα. Θα μπορούσα να βάλω 100 σετ ελαστικών αλλά μάλλον αυτόν τον γύρο δεν θα μπορούσα να τον πετύχω ξανά. Έτσι είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά η θέση μου δεν είναι ανταγωνιστική. Πρέπει να συνεχίσουμε την πρόοδο.

Σχόλια

Σχόλια